Шефовете на „Левски” са отказали да включат отбора в кампанията за подкрепа на болния от рак Петър Хубчев, научи „Уикенд”. Събитието се състоя преди мача с „Берое” в Стара Загора, където сините паднаха с 2:1. Тъй като Хубчев е бил треньор и на двата отбора, заралии предложили на левскарите да излязат на терена с фланелки с надписи в негова подкрепа. Само че от „Герена” отхвърлили най-категорично, тъй като още не са простили на Хубчев, че ги осъди за много пари.

59-годишният Петър Хубчев в момента води тежка битка с мозъчен тумор във Франкфурт, където се лекува в местна онкологична клиника. За да го окуражат, от „Берое” обявиха кампания за набиране на средства и продажба на фланелки с надпис „В подкрепа на Хубчев”. На входовете на стадиона за двубоя с „Левски” имаше и касички за събиране на дарения. Идеята била и двата отбора да излязат със същите фланелки – бяло и зелено за „Берое” и бяло и синьо за „Левски”.


За изумление обаче, началниците от „Герена” отказали предложението по доста грозен начин. Така левскарите си излязоха по обичайните сини екипи, а беройци с тези за Хубчев. Получи се неловка ситуация, тъй като в подобни случаи се включват и двата отбора. Още повече когато става въпрос за заслужил бивш футболист на „Левски” и герой от САЩ-94.

 

„Левски” отказал подкрепа за болния Петър Хубчев

Ясно е, че Наско Сираков и останалите шефове на синия отбор още не са простили на бившия им треньор, че ги осъди за близо един милион лева неустойка за преждевременното уволнение от „Герена” през 2020 г. Изпъди го най-безцеремонно Наско Сираков малко след пристигането си като нов собственик на „Левски”. Вместо да седнат и да се разберат като хората, Сирака въобще отказваше да се среща с бившия си съотборник от „Левски” и националния отбор. Това пък ядоса Хубчев, който се закани, че ще се съдят до дупка.

 

В крайна сметка треньорът и останалите от екипа му си взеха парите. Но докато вървяха тежките дела, той и хората му бяха заплашвани, шантажирани и проклинани да се откажат от претенциите си, които бяха на обща стойност от близо един милион лева. Ядовете на Петър Хубчев покрай тази история се сочат като една от причините по-късно да развие раковото заболяване. Преди това той се поболя от нерви покрай работата си в националния отбор и интригите, които му въртяха Боби Михайлов и останалите от управляваща във футбола ни клика.


Дори и без левскарската помощ „Берое” събра 3000 лева, които ще бъдат дарени за лечението на Петър Хубчев. Отделно в момента върви благотворителен търг, организиран от Стилиян Петров, който също събира средства за болния треньор.

Източник: Уикенд