Футболният импресарио Лъчезар Танев ще доведе новия треньор на „Левски“.

 

Специалистът ще е от Испания, където Танев има офис и доста дебели връзки във футболните среди. Танев, който бе съдружник със синия бос Наско Сираков в агенцията „Танев, Сираков и ко“ вече е предложил първи вариант. Това е 49-годишният Хуан Карлос Керседо.

 

Лъчо Танев води новия треньор на „Левски“ в Испания

Той има опит като помощник на известния испански треньор Унай Емери в „Севиля“, „Пари Сен Жермен“ и „Арсенал“. С първия отбор влезе във втора лига, откъдето напусна след серия от шест мача, без победа. След това пое „Сарагоса“ във втора лига, но си замина след няколко месеца. Сега го гласят за „Левски“. Ако двете страни не се разберат, Танев ще препоръча друг треньор.

 

Мълвата носи, че от „Герена“ са осигурили 30 хил. евро месечна заплата за бъдещия си испански треньор. Припомняме, че с толкоз завърши в Левски и предишният – „Мъри Стоилов“

В „Левски“ обаче имат горчив опит от работата с испански треньори и не се знае дали фиаското няма да се повтори.

 

През 2014 г. отново чрез Танев на „Герена“ пристигна Хосе Мурсия. Андалусиецът уж бе със сериозен опит, а българската „А4 група се оказа трудно препятствие за него. Не след дълго той и испанските му помощници си хванаха самолета за Мадрид и това бе краят на работата им за „Герена“.

Източник: Уикенд