Кристиано Роналдо притежава имоти за милиони и още няколко милиарда в банковите си сметки, но в личен план продължава да е малко момченце. Може да е спечелил по 5 пъти „Златната топка“ и Шампионската лига, но явно това не е накарало португалецът напълно да възмъжее, защото и до днес живее с майка си.

67-годишната Мария Долорес дос Сантос Авейро следва сина си навсякъде, където той отиде да играе. След като той напуска Португалия преди 19 години, тя отива с него в Манчестър. Дотук нищо изненадващо, по онова време Кристиано е само на 18 г. и има нужда от близките си, за да се аклиматизира в чужбина.

Изненадите обаче започват след това. Майка му остава с него в Англия до 2009 г., а после се мести със сина си в Мадрид, когато преминава в Реал. През 2018 г. пък се мести с него в Торино след трансфера му в Ювентус. В момента пак е с него в Манчестър.

Роналдо сам избира майка му да живее с него и се е зарекъл, че докато тя е жива, ще бъде неотлъчно до нея.

„Израснал съм в бедно семейство. Майка ми чистеше къщи, за да оцеляваме. Не ядеше, за да ям аз. Не спеше, за да спя аз. Затова сега, когато мога да й се отблагодаря, го правя.“, казва нападателят на Ман. Ю., който в момента се намира в Катар за старта на Световното първенство с екипа на Португалия.

Интересното е, че Мария не се възползва от статута на сина си и неговото богатство, а продължава да върши домакинска работа и да поддържа къщата на сина си, докато него го няма. Тя била от старата школа жени, които считат, че жените трябва да са примерни домакини.

Едва ли на половинката на Кристиано Джорджина й е много приятно да живее със свекърва си, но това са компромисите, които трябва да прави, за да живее охолно и да я издържат.

Бащата на Роналдо умира преди 17 години. Оттогава той е още по-близък с майка си.