По всичко личи, че войната за собствеността на „Левски” между Наско Сираков и опозиционерите от агитката в сектор „Б”, става все по-ожесточена. Тя се разпали допълнително от тежките взаимни обвинения в афери и лъжи.

 

Тарторите на фенското сдружение „Левски на левскарите” публично набедиха собственика Сираков, че краде от клуба и го призоваха незабавно да остави акциите в деловодството на „Герена”. Наско пък удари контра, че всичко това е лъжа и враговете го рекетират, за да сдаде собствеността на „Левски”.

Дни след като закъсалият отбор на сините бе разпуснат за зимна ваканция, двете враждуващи страни на „Герена” се захапаха яростно. Първи огън откриха от сдружението „Левски на левскарите”, чиито тартори на дълъг брифинг обясниха, че Сираков води клуба към съсипия и трябва по най-бързия начин да предостави акциите на феновете.

 

Популярният запалянко Петър Димитров дори нарочи легендата за крадец.

„Хората си дават стотинките за любимия отбор, а ти да крадеш от „Левски”! Кокошкарска работа. Той е вреден за „Левски”, възмути се синият привърженик, част от опозицията.  
Едно от основните обвинения върху Сираков гласи, че си е присвоил клубните акции, за да може да коли и беси еднолично на „Герена”.


„Пред хората каза, че само ще е пазител и преносител, а иначе всеки левскар ще е собственик. Тази година г-н Сираков узурпира тези акции, той на практика ги открадна. На 9 април той каза безцеремонно: „Аз съм мажоритарният собственик“, и така маските паднаха”, отсякоха от сдружението.

Краде ли Сираков от „Левски“?

Друг тежък грях, в който се обвинява Наско Сираков, е търговията на футболисти. Това лято най-добрият защитник на „Левски” бе продаден на конкурента „Лудогорец” за около половин милион евро, въпреки че по-рано била получена оферта за 1,5 млн. евро, при това от чужбина. За капитана Андриан Краев също бяха отхвърлени сносни предложения, а сега по всичко личи халфът ще си тръгне без пари с края на договора през лятото.


Очаквано Наско Сираков не падна по гръб и наля още масло в огъня с контраобвинения. На неговия брифинг на „Герена” дори дойде полиция, за да не стане някой сакатлък с разгневени фенове.

„Готов съм на разговори с всеки. Но да ме притискат и да ме рекетират да прехвърля акциите на клуба – няма да стане”, удари по масата Сирака.


Още по времето на Станимир Стоилов като треньор на „Левски” Сираков отказа да прехвърли акциите на сдружението. Тогава Наско поиска опозицията да генерира определена сума пари, за да се гарантира спасението на клуба. Такава обаче и до днес не се вижда, затова Сираков продължава да държи контролния пакет от акции.
„Пепи Димитров е завършен лъжец! На никого не съм се обаждал да агитира за мен. Това е огромна лъжа. Същият човек ме убеждаваше, че до една седмица ще съберем 50 хиляди членове. Нормално ли ви се струва на вас? Казах му, че не е добре!”, изпусна си нервите собственика на сините.


Според Сираков тези атаки срещу него са продължение на отколешната война за властта на „Герена”. От едната страна се явява самия Наско заедно с главния спонсор „Палмсбет”, а от другата бившият треньор Станимир Стоилов, изпълнителният директор Иво Ивков и сдружението „Левски на левскарите”.

Източник: Уикенд,  crimesbg.com