Кирил Домусчиев се лекува в чужбина, оставил „Лудогорец” на брат си

От известно време насам големият бос на „Лудогорец” – Кирил Домусчиев е абдикирал от ръководните си функции в клуба, издават запознати от Разград. Мълвата носи, че причина за забегването му е здравословен проблем, налагащ лечение зад граница. За времето на отсъствието му, е прехвърлил цялата работа на по-малкия си брат Георги Домусчиев, който в понеделник лично заявил на Ивайло Петев, че вече няма да е треньор на отбора.

 

В Разград вече не помнят откога Кирил Домусчиев не се е появявал на мач – нито в турнирите на УЕФА, нито в Първа лига. В Разград разправят, че бизнесменът си гледа здравето и ходи да се лекува извън България. От какво точно – не е ясно.

„Дали не го хвана някаква лоша клетва…”, гадаят хората от антуража му.

 

Припомняме, че Домусчиев си навлече гнева на много запалянковци за това, че „Лудогорец” обира шампионските титли в последните 12 години, а грандовете ЦСКА и „Левски” не могат да хванат ръка. Особено тези на червения отбор кълнат Домусчиев под път и над път. В този ред на мисли в Разград предполагат, че като нищо някое от проклятията, изречени от лоша уста да са му се стоварили на главата.

 

Озовал се на трона в „Лудогорец”, брат му Георги се видял принуден в понеделник да изпъди треньора Ивайло Петев. Повод за това му действие станало нулевото равенство с „Арда” в Кърджали, а загубените две точки още повече отдалечиха отбора от първото място. На всичкото отгоре в края на мача камерите излъчиха как Петев хвърля злобна псувня на майка, която била изтълкувана от началниците като насочена съм собствените му футболисти.

 

Псувнята окончателно разклатила позициите на Петев, който си беше подал оставката барабар с останалите началници в „Лудогорец” още след разгрома с 1:7 от датския „Нордселанд”. Така в понеделник Георги Домусчиев съобщил на Петев, че оставката му се приема и повече няма да води шампионите от Разград. Обвинил го, че за 8 месеца разбил отбора, като изпъдил неудобни футболисти начело с продадения в гръцкия ПАОК Кирил Десподов. Ивайло Петев се опитал нещо да опонира, само че му казали да си затваря устата и да стяга куфарите.

Кирил Домусчиев се лекува в чужбина, оставил „Лудогорец“ на брат си


Петев подозирал, че в „Лудогорец” вода му подлива спортният директор Георги Караманджуков. Двамата не могат да се понасят, а още на официалното представяне на треньора през март, Караманджуков си намери някаква работа в София, само и само да не сяда до него на пресконференцията.

 

По канцелариите на „Лудогорец” началникът разправял, че Петев не става за треньор на отбор с шампионски амбиции. Факт е, че разградци бяха на крачка да изпуснат титлата през последния сезон и станаха първи благодарение на некадърно изпълнената дузпа на Иван Турицов от ЦСКА. Отделно, че Петев никъде другаде не е печелил тилата, освен в „Лудогорец”, въпреки че водеше „Динамо” (Загреб), кипърските АЕЛ и „Омония”, плюс полския „Ягелония”.

 

Петев пък на свой ред се оплаквал, че Караманджуков се правел на селекционер и напълнил отбора с ред чужденци, които не ставали за нищо. Други от враговете на спортния шеф подозират, че води въпросните чужденци срещу процент, тъй като повечето от трансферите се извършвали през един и същ мениджър от чужбина. Дали обаче това е вярно или не, само Караманджуков си знае.

Източник: Уикенд