Георги Иванов – Гонзо, който се слави като  неук футболен спец продължава да покорява върховете на българското образование. След дипломите за средно и висше, инженерът от Техническия университет в Габрово вече е записал магистратура в специалността „Спортна психология” в НСА. Това разкриват запознати от спортната академия, откъдето Гонзо очаква да се сдобие с тапия за магистър след едногодишната програма на обучение.

Гонзо, за когото във футболните среди преобладава мнението за сравнително ограничен умствен багаж, в момента се вихри като технически директор на БФС и началник на националните отбори на България. Предишните му две дипломи предизвикаха много дебати, тъй като се смяташе, че няма завършено дори средно образование. Оказа се обаче, че по някакъв начин се е сдобил с 11-ти клас. И то в столичното 22-ро училище „Георги Сава Раковски”. Тапията е от 1994 г., когато Гонзо живееше в Пловдив.

 

Никой от въпросния випуск на софийското СОУ не си спомня да са имали подобен съученик. „Някой виждал ли е снимката от абитуриенския му бал?”, питат се във футболните среди. В Пловдив пък си спомнят, че по едно време Гонзо учил в техникума за кранисти и трактористи. Но така и не го завършил.

 

Инженер Гонзо става магистър, записал се в НСА

Впоследствие се оказа, че с въпросната диплома от София, Гонзо се е записал задочно в Техническия университет в Габрово през 2000 г. и там се дипломирал шест години по-късно. Дипломата на инженера е № 049557, серия ТУГ-2006. Подписана била от декана на Стопанския факултет доц. Анюта Николова и тогавашния ректор доц. Илия Немигенчев. В същия период Гонзо вероятно е прехвърчал от чужбина до Габрово, за да се образова, тъй като тогава играеше във френския „Рен” и турските отбори „Самсунспор” и „Газиантеп”. От „Рен” го изритаха, тъй като не успял да научи и една дума на френски език. В Турция също не прокопса кой знае колко. Но пък поне смогнал да изкара висшето си образование, ако се съди по дипломата му.


Междувременно във футбола ни избухна остро недоволство срещу Гонзо, който след всяка загуба на националния отбор плещи глупости, коя от коя по-големи. В последния си мач разпасаната команда на сръбския селекционер Младен Кръстаич падна с 1:2 от Черна гора, като за пореден път допусна гол в последната минута. Гонзо обаче бодро разправя, че сме на прав път и след три години България щяла да стане голяма футболна сила. „Чета много анализатори – Гошо, Пешо, Тошо… Но ако искаш да изградиш отбор, трябва да викаш голям брой футболисти, за да намериш точните хора. Ние точно това правим, за да изградим отбор”, разясни Гонзо как ще поемаме по пътя на успехите. Той добави, че нямало как да се съблече, да влезе и да вкара два-три гола. Демек – вече няма нападатели с неговата успеваемост. Оказа се обаче, че инженерът има общо само четири гола като национален състезател на България – един срещу Австралия, още два във вратата на Малта и един против Северна Ирландия.

Източник: Уикенд