Олимпийската шампионка по художествена гимнастика и любима жена на Владимир Путин - Алина Кабаева, се оказа лична позната и дори приятелка на Илиана Раева. Причината е ясна - и двете са имена в този спорт от години и са се срещали неведнъж по различни причини.

Самата Раева потвърди, че познава добре Кабаева, но отказа да вземе отношение по политическите въпроси, свързани с нея - като това, че и Кабаева скоро ще падне "под ножа" на Запада и ще й бъдат наложени множество санкции.

"Алина за мен е прекрасен човек, дотолкова, доколкото я познавам. Красива, талантлива, умна, истинска дама - какво да не й хареса човек?! Постиженията й в спорта също не могат да бъдат пренебрегнати, камо ли да й ги отнемат. Двете се знаем добре, но не сме си ходили на гости, разбира се", каза Раева и отново отказа да коментира конфискацията на имуществото на жената на Путин.

Говори се, че на Кабаева ще бъде отнет огромен палат, намиращ се в Швейцария, на чиито покрив имало дори площадка за хеликоптер.

"За мен Алина е и винаги ще бъде един огромен шампион. И не смятам, че наказанията, по каквато и да било причина, срещу хора на спорта, изкуството, науката, са оправдани", каза Раева.