Оказва се, че изгонването на Ивков от „Левски“ на предстоящото акционерно събрание на 6 април се пече от няколко седмици насам.

 

Неутралният до момента Даниел Боримиров също се разприказва срещу него. Според Боримиров, „Левски“ по договор трябва да се управлява от „Палмите“, но директорът им иззел функциите и започнал да се разпорежда еднолично. Дори си позволил да спре достъпа до финансова информация на Венцислав Димитров, който по нареждане на Надзорния съвет контролира как се харчат парите на спонсора и останалите средства, влизащи в отбора.

 

И Боримиров тегли шута на Ивков в Левски

Димитров неколкократно алармирал за забавените плащания на ДДС и осигуровки. Освен това Ивков отказал да присъства на срещата между Наско Сираков и НАП, на която се договаряше разсрочването на 11-те млн. лв. дълг на „Левски“ от неплатени данъци.

 

Мълвата на Герена носи, че именно Даниел Боримиров може да е следващият изпълнителен директор на отбора след изгонването на Ивков. Героят от САЩ '94 се явява неутрална фигура като същевременно натрупа и достатъчно управленски опит. Освен това има одобрението не само на Наско Сираков, а и на „Палмите“.

 

Дори събраната около Ивков опозиция – треньорът Мъри Стоилов и ултрасите от „София-Запад“, също не смеят да се обаждат много срещу него. Получил подкрепата на Боримиров, Наско Сираков доби кураж в котерийните битки на Герена. До момента той си траеше, тъй като се страхуваше от реакцията на ултрасите, както и на Мъри Стоилов, който плашеше с оставка, ако директорът бъде изгонен.

 

По всяка вероятност обаче след последните събития Стоилов ще си седне на задника и ще си гледа отбора, без да се обажда за управлението. Набралият смелост Сираков пък е категоричен, че всеки, който е срещу него, трябва да се маха. Той отсвири ултрасите от опозицията, които настояваха за среща с него и отговори на „тежките въпроси за настоящето и бъдещето на клуба“. Щял да каже на събранието на акционерите и след него всичко онова, което има да казва.

Източник: Уикенд