Новата власт в „Левски“ стана факт преди броени дни. Стана ясно, че на „Герена“ ще колят и бесят Наско Сираков, новият изпълнителен директор Даниел Боримиров и ексфутболистът Христо Йовов-Бижутера. Последният влиза само като член на Управителния съвет, но в клуба се носи мълвата, че именно той ще е новият шеф в сянка на Отбора на народа. Особено ако у нас бъде съставено ново правителство с участието на ГЕРБ.

 

Христо Йовов – шеф в сянка на „Левски“

Връщането на Йовов говори, че настоящото ръководство на „Левски“ ще се радва на подкрепата на Бойко Борисов. 45-годишният Бижутера е сред близките приятели и съпартийци на премиера.

Освен, че е левскар, той в никакъв случай не би оставил отбора без наблюдение от свой човек. Това е и причината, поради която Йовов е включен в ръководството и е повече от сигурно, че ще има голямо влияние.

 

Той бе спортен директор на „Левски“ при управлението на друг кадър на ГЕРБ – Иво Тонев, а в последствие стана и шеф на Спортния тотализатор, заедно с Гинчев. Изяви се неуспешно и като кандидат за кмет на Своге от същата партия.

 

Освен, че се води притежател на мажоритарния дял на „Левски“, Наско Сираков ще следи за интересите на спонсора, чийто бос Мило Борисов излива по 5 млн. лв. годишно в клуба.

Сираков води със себе си в управата и личния си адвокат Борислав Георгиев, който ще поеме юридическата част вместо ексдиректора Ивайло Ивков.

 

Новият изпълнителен директор Даниел Боримиров ще е другият властови център в „Левски“. Той остава и председател на УС. От него се очаква да оправи проблема с онази част от феновете, които в момента са на нож с ръководството на отбора. Боримиров има силно влияние в сектор Б, където думата му се чува.

 

На „Герена“ вече се ядосват, че Мъри Стоилов се е подвел по акъла на ексдиректора Ивков. Сираков му е много ядосан, че му се изрепчи и бил категоричен, че никога повече няма да работи с него.

Източник: Уикенд