Димитър Бербатов бленува да оглави БФС, но самият той не изглежда от най-големите патриоти. Напротив, като го погледне човек, вижда един чуждопоклонник.

Преди 13 години Митко се отказа доброволно от националния отбор на България, когато беше на върха на славата във футбола. От тогава до днес не личи по нищо, че е истински българин.

Вярно е, че след като приключи футболната си кариера, Бербатов се завърна в България, но по-скоро за да спести пари, тъй като животът в Англия е в пъти по-скъп.

В момента дъщерите на Бербатов учат в англо-американско училище в Панчерево. Интересноо е, че надали в такова училище те ще могат да получат адекватно образование, посветено в българската култура.

В стремежа си да се прави на англичанин Димитър Бербатов замеси и децата си. Те растат в англо-саксонските традиции и култура. Жена му Елена изповядва същия западен мироглед като него.

Нека припомним, че преди няколко години Бербатов даде скандално интервю за английско издание. В него се изкара дете, израснало в комунизма, което го е обрекло на мизерия. Говореше на някакви опашки за хляб, с което стана ясно, че бърка Тодор Живков с Жан Виденов. Това показа, че изобщо не е наясно с историята на собствената си родина.

Източник: Crimesbg.com