Най-големият играч във футбола ни Кирил Домусчиев е готов със свой кандидат за президент на БФС. За предстоящите избори на 15 март шефът на „Лудогорец” се очаква да издигне за поста на Боби Михайлов медийния предприемач Стилян Шишков. У нас 50-годишният Шишков е известен най-вече като собственик на спортната агенция „Спортал.бг”, но като шеф в швейцарската група „Рингер” управлява още ред спортни издания в цяла Европа.

 

В светските среди Стилян Шишков е познат като бивш любовник на Мария Игнатова. Връзката им датира отпреди доста време и продължава около година и половина, като знойната блондинка дори получава годежен пръстен. В крайна сметка обаче Мария се прехвърля в кревата на следващия си – Димитър Рачков, и всичко приключва. Озлочестеният мъж изпратил на Рачков два куфара с парцалите на бившата си и дори обещал подкрепа на баджанака си след като бъде зарязан

Домусчиев издига бившия мъж на Мария Игнатова за шеф на БФС

Кирил Домусчиев

Във футбола Стилян Шишков се води като много близък до Домусчиев и често търпи обвинения, че чрез медиите си провежда политиката на „Лудогорец”. Офисът на „Спортал.бг” се помещава в сграда, която е собственост на разградския футболен бос. Кандидатът на Домусчиев се явява син на покойния професор по футбол Ангел Шишков и на прочутата ни бивша гимнастичка, треньора и шефка във федерацията Тодорка Шишкова. Завършил е висше образование в САЩ още през 90-те години, където. играе и в един от тамошните отбори. Реализира се в сектора с информационни технологии и по-специално в спортните медии. Преди няколко години заема поста на старши партньор в „Рингер“, която държи десетки издания за футбол и спорт в Европа. По-рано тази година например Шишков сложи ръка на португалския вестник „А Бола", неговия цифров и телевизионен канал, както и на списанието „АутоФоко".

Фирми на Шишков работят със спортния тотализатор, а самият той е член на медийната комисия на УЕФА.

 

Домусчиев издига бившия мъж на Мария Игнатова за шеф на БФС - Снимка 2

Стилян Шишков

С издигането на медийния предприемач Домусчиев разчитал, че ще запази влиянието си във футболния съюз, който при Боби Михайлов придоби печален образ на слуга на „Лудогорец”. В програмата на Стилян Шишков щяло да се акцентира върху парите от тв правата. В момента от тях постъпват мизерните 5 милиона лева.

Очаква се на футболните клубове да бъдат обещани поне тройно или четворно повече пари, ако човекът на Домусчиев бъде избран. Кандидатурата щяла да получи и политическа подкрепа. Знае се също, че Боби Михайлов бил готов да отстъпи поста и дори да подкрепи кандидата чрез своите хора по регионите.

Само че при условие, че после няма да му ровят в бакиите и да му правят независими финансови ревизии на управлението.

Източник: Уикенд