По време на зимната подготовка, Левски демонстрира потресаващо слаба игра и резултати, заради което върху отбора падна сянката на съмнението.

Тото ли играят в Турция? Такива подозрения тръгнаха след двата допуснати обрата в първите два приятелски мача от „Вашаш” (2:3) и „Олександрия” (1:2). Или пък треньорът Николай Костов буквално е съсипал от тренировки отбора?

И играчите не могат да ходят дори срещу отявлени слабаци от Косово и Унгария.  

 

Тези две версии се преплитат във футболните среди покрай мъките на „Левски” в Турция. Работата намириса още от първата контрола в курорта Белек. Сините поведоха с два гола до почивката на „Вашаш”, някога славен унгарски тим, който в момента се мъчи във втора дивизия. През второто полувреме обаче на унгарците незнайно как им дойде сила свише и обърнаха резултата до 3:2.

 

Според запознати в букмейкърските среди, коефициентът за успех на „Вашаш” при 0:2 за сините е доближавал 100.00. Този съмнителен обрат с гигантски коефициенти се оказа дежа вю. Точно преди година, пак в Турция, „Левски” изигра първия си приятелски мач от зимната подготовка по съвсем същия сценарий.

 

Тогава на полувремето „Левски“ водеше с 2:0 срещу „Ал Кувейт” след голове на Марин Петков и Уелтън. Само за последния четвърт час обаче кувейтците стигнаха до обрат и спечелиха с 3:2 след автогол и левашки голове във вратата на Ники Михайлов.

 

По време на сегашната подготовка „Левски” участва в още един обрат – при втория си мач срещу „Олександрия”. Отново сините откриха резултата с гол от дузпа на Рикардиньо малко преди почивката, а след това украинският съперник спечели с 2:1. Отделно „Левски” падна от шестия в Косово „Дукажини” и изяде здрав пердах с 0:3 от чешкия „Баник” (Острава).

 

След всички тези гафове още по-упорито тръгна мълвата, че левскарите са замесени в черно тото. Правоверни левскари, близки до синия лагер, се кълнат, че това са просто съвпадения и няма как сините да се замесят в подобни далавери. Според тях виновникът за ужасяващото състояние на отбора се казва Николай Костов.

 

Твърди се, че треньорът не е планирал добре графика на подготовката и направо е стопил лагерите на футболистите от тренировки и мачове. Истината е, че „Левски” направи първа тренировка за годината доста късно – чак на 12 януари, а това обикновено се случва на „Герена” още около Ивановден.

Източник: Уикенд