Между кандидатите за шампионската титла ЦСКА и „Лудогорец“ върви взаимно надцакване.

 

Във всеки кръг двата отбора обещават пари на съперника на конкурента си, за да не загуби. Става въпрос за суми от порядъка на 200 бона за победа и 100 бона за равен. Толкова са взели в „Локомотив“ (Пд) и „Пирин“, задето спънаха двата лидера в класирането.

 

Боби Михайлов вдигна ръце от ЦСКА и „Лудогорец“

Пловдивчани удържаха 1:1 на „Армията“ и прибраха 100 бона от „Лудогорец“. Само ден по-късно „Пирин“ сензационно удари делиорманците с 1:0 насред Разград, заради което босът на ЦСКА Гриша Ганчев олекна с 200 бона. Загубата доведе до изгонването на словенския треньор Анте Шимунджа, на чието място вече застана Ивайло Петев.

 

Разликата между армейците и разградския шампион вече е 4 точки, но голямата игра с ударите под кръста едва сега започва. Макар въпросното премиране да се приема у нас с „няма лошо“, всъщност е строго забранено от ФИФА и УЕФА. Според двете централи подобно вмешателство от трета страна е погазване на феърплея.

 

Даването на пари обаче се доказва изключително трудно, тъй като тези премии се изписват от черна каса и са безотчетни. Отделно във футбола цари омерта и всички си затварят устата, когато стане дума за нещо подобно. Премии имало обещани и по-рано тази пролет за други мачове.

 

Шефът на БФС Боби Михайлов вече се е хванал за главата., тъй като и двата отбора го тормозели с претенциите си. от ЦСКА и „Лудогорец“ настоявали да им се пращат съдии от определени списъци, изготвяни от „Армията“ и „Хювефарма Арена“. Става въпрос за арбитри, които не са се провинявали досега с неудобна за отборите свирка. От списъка на одобряваните от ЦСКА обаче щял да отпадне Драгомир Драганчев, който свири при последното им равенство.

Източник: Уикенд