Тъжна вест долетя от съседна Сърбия. На 64-годишна възраст в автомобилна катастрофа е починал бившият треньор на ЦСКА Миодраг Йешич. Той бе начело на "армейците" между 2004 и 2006 година, както и още веднъж през 2013 година, като под негово ръководство столичани станаха шампиони на страната за рекорден 30-и път и веднъж завоюваха Купата на България.

Фаталният инцидент се е разиграл на пътя между Рума и Ярак, в близост до Нови Сад, а колата на Йешич е смачкана до неузнаваемост.

Именно Йешич бе наставник на ЦСКА при победата с 1:0 над Ливърпул на "Анфийлд", както и при отстраняването на Байер (Леверкузен) с Димитър Бербатов в турнира за Купата на УЕФА.

В България той е работил още за отборите на Славия и Литекс (Ловеч.)
Йешич е юноша на Партизан, като никога не е крил обичта си към "гробарите", а след това и привързаността си към българския ЦСКА. За белградския гранд има над 140 мача като играч, като печели титлата през 1983 година, а също така изиграва 8 мача (2 гола) за националния тим на Югославия.

Вече като треньор, отново работи за родния си тим - води "черно-белите" през 1999/2000 и през 2006/2007. Бил е треньор още на Раднички, ОФК Белград, Будучност (Подгорица) и Сараево, както и на редица тимове в Азия и Африка.

Сред по-екзотичните от тях са либийския Ал-Итихад (Триполи), с който има две титли и две суперкупи на страната, както и Янгон Юнайтед, начело на който става шампион на Мианмар. От тези негови авантюри обаче несъмнено най-много изпъква триумфа в Шампионската лига на Африка с тунизийския Сфаксиен през 2000 година.

Когато е треньор на тунизийците губи дъщеря си Йелена, която си отива на 19-годишна възраст през 2001 година - в автомобилна катастрофа...
В социалните мрежи феновете не спират да изказват съболезнования към Миодраг, определяйки го като "легенда на Партизан" и като "първият модерен дефанзивен халф в сръбския футбол", също както и като човек с "унищожителен изстрел".
От ЦСКА и Партизан също съобщиха за тъжната новина на профилите си в социалните медии.
Източник: dir.bg
 

Бившият треньор на ЦСКА Миодраг Йешич загина в катастрофа (снимки)

Бившият треньор на ЦСКА Миодраг Йешич загина в катастрофа (снимки) - Снимка 2

Бившият треньор на ЦСКА Миодраг Йешич загина в катастрофа (снимки) - Снимка 3