„Берое“ чака скандално ново попълнение от аржентинския гранд „Бока Хуниорс“. В близките дни в Стара Загора трябва да пристигне колумбийският нападател Себастиан Вия, който има тежки проблеми с властите в Буенос Айрес и идва у нас с присъда.

 

През юни тази година шоколадовият латинос излиза от съда разплакан, след като го осъждат на 2 години и 1 месец затвор за побой над приятелката му Даниела Кортес. Според тамошните закони обаче наказанието не се лежи, тъй като присъдата е под 3 години.

 

Така побойникът отървава пандиза, но е задължен да посещава психолог и да върши общественополезни дейности. Драмите му с жените и полицията обаче не свършват дотук. През 2021 г. девойка пуска жалба, че е била изнасилена от същия този Вия. Този случай стои

 на трупчета и все още се чака решение от съда дали ще се стигне до дело срещу заподозрения в изнасилване футболист.

 

„Берое“ чака осъден колумбиец

Проблемите на Вия с властите го извадиха от състава на „Бока“ като вече половин година нападателят само тренира за здраве. Аржентинските шефове на „Берое“, които имат стабилни връзки в тамошния футбол, са надушили какво е положението на нападателя. Предложили са му да си скъса настоящия договор и да подпише с „Берое”, където ще получи шанс да възроди кариерата си. По всичко личи, че нападателят се е навил, тъй като в Стара Загора вече го очакват. Този трансфер обаче може да докара големи ядове на „Берое”. Медиите в Буенос Айрес разкриха, че „Бока” има намерение да съди българския отбор като един вид подстрекател за разваляне на договора на Вия.

 

Най-ощетен от цялата работа пък ще бъде колумбийският отбор „Депортес Толима”, който чака 30% от евентуална следваща продажба на футболиста. Тази клауза обаче на практика „изгаря”, ако се стигне до свободен трансфер на Вия в „Берое“.

Източник: Уикенд