Актрисата Жаклин Дочева, която влезе в ролята на адвокат София Гендова в хитовия сериал на Нова тв „Клетката“ не крие радостта си от факта, че най-после са й предложили драматична роля, а не комедийна. Участието й в този сериал й дало възможност да се запознае с нови колеги и режисьори и допълва, че всички в екипа били много готини и имала споокойствие на снимките.

 

Предвид участието й във филма „Диада“ на Яна Титова, чиято премиера бе на 10 ноември, Жаклин споделя, че за нея това е било освен изненада и голяма награда.

За ролята си във филма се наложило да промени цвета на косата си и да добави някой и друг килограм към теглото си. Споделя, че успяла да качи 6-7 кг. за ролята си като спряла да тренира и всеки ден се тъпчела с тестени изделия и изяждала по един хляб. Веднага след снимките се върнала към стария си режим на спортуване, намалила хляба, отказала се от кифлите и бързо влязла във форма.

 

Не е играла на сцена от 3 години и се вълнува, че сега отново ще се върне към театъра. Предстои й да започне репетиции в частно представление.

Категорична е, че не съжалява, че няма диплома от НАТФИЗ, където кандидатствала два пъти и я късали. След втория път обаче си казала, че няма да губи време в нови опити и кандидатствала в „Любен Гройс“, където я приели.

 

Жаклин е родом от Велико Търново, но родителите й се преместили в София, когато била на 5 години. Винаги, когато искала да отговори на въпрос на учителите, вдигала ръка, за което съучениците й й се подигравали и я наричали „селянка“. Към днешна дата е категорична, че е много грозно да обиждаш по този начин човек, дошъл в София от друг град и допълва, че децата са много жестоки. Стигнало се дори до там, че в един момент се срамувала да говори пред роднини. Щастлива е, че когато осъзнала този си проблем, успяла да го преодолее и да се промени.

Звездата от „Клетката“ и новия български филм „Диада“ Жаклин Дочева: Не съжалявам за НАТФИЗ, изучих се в колежа Любен Гройс

Преподавателката й по сценична реч в колежа била човекът, който я научил да говори правилно и да се чува, тъй като дикцията за един актьор е от изключителна важност.

Връщайки се назад във времето си спомня, че преди да се омъжи за Стефан дълго време пътували един към друг, защото по онова време той живеел във Франкфурт. Категорична е, че разстоянието не е пречка между двама души, ако има желание и се полагат нужните усилия. Допълва, че ако искаш да бъдеш с конкретен човек, цениш всички мигове, прекарани с него.

 

Предложил й брак в Испания, където били само двамата. Случило се пред едно фонтанче със златни рибки пред замък в Севиля. Тогава за пръв път го видяла толкоз притеснен и осъзнала, че макар дълго време да били заедно, любовта прави хората съблечени и мънички. На 8 май вдигнали сватбата в Горската резиденция в Габрово с най-близките си хора – 30 души. Било толкоз хубаво, че след тържеството искала да го изживее отново.

Източник: Уикенд