След ВИТИЗ, роденият през 1974 г. Китодар Тодоров участва в предаванията „Пътеводител на историческия стопаджия“, „Сладко отмъщение“, „Пълна лудница“ и „На кафе“. Играе в редица филми и сериали, а през 2022 г. изпълни първата си главна роля в киното – в черната комедия на Лъчезар Аврамов и Дими Стоянович „Жълт олеандър“.

 

От 2015 г. насам, Кито е ангажиран с ютюб поредицата си, а от 2019 – с гейминг стрийм канала си. В шоуто на шеф Виктор Ангелов „Хелс Китчън“, българският Джак Никълсън е част от звездния отбор и си партнира с Бони, Кобилкина, Коцето Калки, Гатьо и др. знаменитости.

Единственото му притеснение по отношение на формата било свързано с това, че не е готвач, но предвид, че никой от звездния тим не е топ кулинар, то отпаднало.

 

Твърди, че в „Хелс Китчън“ се чувства прекрасно, защото с отбора си помагат и се допълват взаимно. Гатьо бил много добър в месата и ориза, Коцето Калки – в азиатската кухня, а Кобилкина – в руската. Тома има усет за сосовете, а Бони – за традиционните български ястия. За себе си казва, че по-скоро им помага, тъй като всички останали в отбора, са по-добри в кулинарията от него. Не трепери дали ще го изгонят, тъй като за него участието е по-скоро забавление.

 

Макар шеф Виктор Ангелов да е голям професионалист и да има изисквания, от които зависи оставането във формата на всеки от участниците, Китодар е категоричен, че далеч не може да става въпрос за страх от него. Относно хонорара си от участието отбелязва, че не е толкоз грандиозен, че да става въпрос за инвестиция, а по-скоро ще му покрие ежедневните разходи. Признава, че през последното десетилетие не е приготвял храна у дома, тъй като не разполага с време. Към днешна дата съпругата му е човекът, който се грижи за семейната трапеза.

 

Самият той се учил на кулинария от баба си, с която израснал и много обича да си хапва таратор и сладолед. От повече от 30 години не консумира месо и не смята да се връща към него. Не си пада и по рибните деликатеси – от морските храни консумира само хайвер.

 

Причината, поради която се е отказал от месото е, че от малък му е жал за животните. Имало време, в което не можели да си позволят да купуват качествено месо и дядо му носел карначета, които били основно с лой. Пържили ги с яйца и били истински отврат, спомня си Китодар.

 

Все още тежи 105 кг. Не успява да отслабне, тъй като няма време за спорт, а и хранителният му режим е доста хаотичан – тича по задачи, яде когато се сети. За сметка на това винаги започва деня си с протеинов шейк, вода и чай. През деня се храни безразборно навън, а нощем често ходи до хладилника и прекалява със сладкото.

 

От домакинската работа обожава да мие и подсушава чинии, както и да глади дрехи и чаршафи. Занимава се с това късно вечер или рано сутрин. Маниак е на тема чистота. Пазаруването също е негова грижа.

 

Участва в новия сезон на „Съни бийч“, където героят му Стойчо отново крои планове.

Предполага, че през август ще започне снимки на филма, на който е режисьор. Той е с работно заглавие „Париж 18“. Категоричен е, че един от актьорите ще е Леонид Йовчев, а за останалите ще стане ясно скоро. Колебае се дали самият той също да участва или да се фокусира върху режисьорската си работа.

 

На 15 септември навършва 50 години и в този ред на мисли отбелязва, че той си е той и не е важно дали става на 20, 50 или 100. Никога не се е интересувал от годините, тъй като за него те са просто цифра. Намира за твърде жалко, че голяма част от младежите се държат като старци, но пък има и хора на възраст, които са запазили младежкия си дух. Човек се променя не с напредването на възрастта, а от натрупания опит, отбелязва Тодоров. Предполага, че на рождения си ден просто ще заведе семейството си на ресторант.

 

Щастлив е, че съпругата му, синът му и дъщеря му са добре и всичко в семейството им е прекрасно. Това, което го зарежда много, е любвеобилността на дъщеря му. Нещото, което иска от години, е да има повече свободно време, което да прекарва с близките си. Към днешна дата се стреми през уикендите да е с тях, но за съжаление се случва да не ги вижда с дни. Когато се прибере от работата си в стрийм канала, домочадието спи, а през деня, когато си е у дома – децата са на училище.

 

Близките му го гледат в Хелс Китчън и се радват на участието му. Признава, че приготвянето на храна му допада, но изисква много свободно време. Споделя, че от години си мечтае да има собствена хлебарница, ресторант или пък да произвежда и продава сладолед. Копнее за такъв семеен бизнес, в който да участват децата му и да са заедно по цял ден.

Източник: Уикенд