Макар едва 28-годишна, актрисата Мария Сотирова вече има завидна филмография зад гърба си. Към дългия списък с роли на малкия екран наскоро се добави и още една – на чаровната Калина в хитовия сериал на Нова тв „Алея на славата“.

 

Определя участието си в сериала като безценен подарък за нея, тъй като получила възможността да работи с колеги, които безкрайно харесва и на които се е възхищавала в ранна детска възраст. Героинята й Калина много й допада и макар да изглежда понякога като безчувствена, всъщност тя е доста чувствителен и раним човек. Казано с други думи – изцяло й допада да влиза в нейните обувки, признава актрисата.

 

Това, което я различава от героинята й е, че не е толкоз добра в кухнята като нея, а и не разполага с много време за готвене, тъй като ежедневието й е доста натоварено, а и постоянно пътува между София и Пловдив. В този ред на мисли често й се налага да хапва на крак. Ако все пак си приготви някаква храна, то тя ще е бъркани яйца.

 

Като най-труден професионален момент определя времето на пандемията, когато нямала много работа. Тогава записала магистратура в СУ, специалност „Литература, кино и визуална култура“ и това й помогнало в създалата се ситуация, тъй като се заровила в лекции и материали. Посочва, че всеки минава през трудни моменти както в личен, така и в професионален план, и тя също не прави изключение.

 

Има няколко гафа на сцената като например да забрави дума от репликите си, но като цяло ходи подготвена и в кондиция на представления и репетиции. Чисто физически и емоционално е готова да влезе в кожата на персонажа.

 

Не се притеснява от голотата и интимността, защото е наясно, че актьорската професия е свързана с разголването както в душевен, така и в чисто физически план. Няма проблем с това, но само, ако еротиката е адекватна и има смисъл от нея.

 

Звездата от „Алея на славата“, „Звездите в нас“, „Братя“ и „Откраднат живот“ Мария Сотирова: Нямам мъж в живота си, но и това ще стане

 

И тя като голяма част от колегите си е на мнение, че актьорските заплати трябва да бъдат повишени, за да може да се живее с тях нормално. Ако се отделят повече средства за култура, в България може да ври и кипи от изкуство, смята тя.

 

Няма човек до себе си, но бърза да уточни, че не огромната й заетост е причината за това. Просто не й се е случвало да попадне на правилния човек, а не е фен на бързите и краткотрайни отношения. Прави й впечатление, че напоследък хората все по-често се впускат в токсични връзки, в които не са уточнени границите и не е ясно кой за какво се бори.

Вярва, че всяко нещо е с времето си и това, което й е предопределено ще я намери в най-подходящия момент.

 

Категорична е, че мъжът до нея трябва да е стабилен, на когото може да разчита, думата му да тежи и да му има пълно доверие. От особена важност й е житейският партньор да е с чувство за хумор, да умее да обича, да е емпат, устойчив и човек, с когото да гради светло бъдеще и пред когото да споделя най-интимните си моменти и да се разкрива такава, каквато е.

Признава, че се е влюбвала от пръв поглед, но не желае да разкрие повече подробности.

Източник: Уикенд