Журналистът Жоро Тошев изигра първата паневритмия в живота си.

 

Припомняме, че през миналата седмица последователите на Бялото братство се събраха на Седемте рилски езера, за да изиграят тайнствения духовния танц. Жоро Тошев е бил на събитието, заедно със свои приятели.

 

В социалните мрежи той споделя, че недоумява защо е отлагал толкоз дълго време да изпита магията на паневритмията. И допълва, че може би е въпрос на време, осъзнатост, необходимост, шанс…

 

Жоро Тошев игра паневритмия с Бялото братство

Пише, че благодарение на Диана, Юлия, Енцо и Ильоан е преживял усещането за пълна хармония. Изкачил Рилските езера, за да посрещне Божествената нова година с хора от цял свят, които пропътували хиляди километри, за да усетят тази енергия. Описва преживяното като „природа, емпатия, заедност, хармония, баланс“.

 

Споделя, че е срещнал благородници от Франция, архитекти от Австралия, изследователи от Великобритания, както и 84-годишната добричлийка Стефана. Казано с други думи – различни хора, обединени от учението на Дънов.

 

Менюто, с което Жоро Тошев е посрещнал Божествената нова година, заедно с дъновистите, е било шопска салата, содена питка, домашно козе сирене, хляб от лимец и прясно приготвен катък от домашно квасено козе мляко и сирене.

Източник: Уикенд