Изглежда настоящият сезон на „Игри на волята“ ще бъде спечелен от жена, след като през предходните четири сезона тържествуваха мъжете. За това намекна само няколко часа преди старта водещият Димо Арексиев.

 

Той отбеляза, че дамите ще направят всичко възможно да се окичат с победа. Макар че засега фаворити на зрителите са мъже, нищо чудно на финала наистина да се окаже, че „победата за първи път в България ще бъде спечелена от представителка на нежния пол.

 

Петият сезон на „Игри на волята” тръгна миналата събота и веднага закова вниманието на телевизионната аудитория. От Нова тв отчетоха рекордни рейтинги. Стартът е бил гледан средно от 42,6 на сто от всички пред екраните на възраст между 18 и 49 години. Това е аудиторията, към която телевизията по традиция се стреми, тъй като привлича най-много рекламодатели, а съответно и пари. Това е бил най-високият рейтинг, постигнат от предаването от неговия старт през 2019-а. По данни на Нова, докато са излъчвани „Игрите”, Би Ти Ви е била гледана едва от 16,4 на сто от зрителите в същата възраст.

 

Отговор на въпросите кой ще стигне до финала тази година и кой ще спечели последните

битки вече е ясен за екипа, който е работил над шоуто, тъй като снимките са приключили няколко дни преди старта му в ефир. На този етап разбира се обаче, името на победителя се пази в дълбока тайна.

 

Смята се, че е крайно време победителят да е жена, след като в предходните четири сезона винаги е бил мъж. До момента подобна полова дискриминация не се е случвала в конкурентните формати на bTV „Сървайвър“ и „Фермата“, от които доста жени са излизали като финалисти и победители. Това издава, че в този сезон на „Игри на волята“ може да са заложили на битки, които ще извадят на преден план традиционни мъжки качества като бързина и сила, пренебрегвайки издръжливост, гъвкавост и т.н. Възможно е, в случай, че игрите се преразгледат, шоуто да извади и първата си победителка на финала през декември.

 

На този етап обаче жените се очертават като слабото звено в риалитито. Племето им „Амазонки“ изгуби битката още в първия епизод и се наложи да нощуват под открито небе, без храна. Това изненада преобладаващата част от зрителите, имайки предвид факта, че пет от шестте жени в племето при първата битка, са изявени спортистки. Всеизвестен е фактът, че единствената в отбора, която не може да се похвали с медали е студентката Виктория Йорданова. По-късно към племето се присъединиха и други дами.

 

Жена печели „Игри на волята“ 5

Зрителите се шегуват, че тазгодишният сезон се е превърнал в „Семейни войни“, защото голяма част от състезателите имат връзка помежду си. „Изгубените“ ще трябва да излизат в битки помежду си, за да се върнат при най-близкия си човек в шоуто.

 

Към момента зрителите проявяват най-големи симпатии към Красимир Дунев и дъщеря му Никол, Румен, който успя да преобърне мнението на зрителите за себе си и двамата братя Васил и Момчил. Очакванията на всички са Момчил и Румен да се завърнат при състезателите и да стигнат до финала на предаването. Бизнесдамата Виолета Стайкова също даде сериозна заявка да се бори за победа. Зрителите обаче определиха 47-годишната дама за твърде високомерна и надута, след като побърза да се похвали, че я сваляли 20-годишни момчета.

 

В началото на сезона почти никой не стиска палци на мъжете от племето „Гладиатори“ на първия милионер в риалитито Мартин Николов – Елвиса, известен в публичното пространство с връзката си с фолк дивата Емануела и на Мисис България – Моника Николаева.

Източник: Уикенд