Несъмнено Захари Бахаров е от малкото български актьори, от които никога няма да чуете да се оплаква от ниското заплащане в сферата на изкуството. И има защо.

 

Само в рамките на две години той е успял да се превърне от обикновен актьор в една от най-влиятелните фигури в родния шоубизнес, слагайки ръка на голяма част от най-касовите проекти на българска сцена.

 

Захари Бахаров дръпна здраво

В рамките на само две години, той е успял да стане продуцент на голяма част от изявите на най-големите родни звезди и по този начин получава част от приходите от продажбата на билети.

Той е един от петимата съдружници в дружество „Артвент“, занимаващо се с организацията на културни събития.

 

Под негова шапка се изявяват артисти като Димитър Рачков, Стефания Колева, Любо Киров, Христо Шопов, Бойко Кръстанов, Михаил Билалов, Хилда Казасян, близнаците Дарин и Деян Ангелови, Емил Марков, Иван Бърнев, Теодора Духовникова, Лилия Маравиля, Алекс Сърчаджиева, Максим Ешкенази, Михаела Маринова и др. известни лица, генериращи приходи само със споменаването на имената им.

 

Сред тях е и брат му Явор Бахаров, който предвид множеството си изцепки, трудно би си намерил работа сам.

„Артвент“ продуцира хитови спектакли на режисьора Явор Гърдев като „Чамкория“, билетите за които се продават за минути. Фирмата на актьора е активна от 8.03.2021 г.

 

Странното е, че успява да привлече под шапката си с магическа пръчка толкоз много известни имена, че вече е трудно да откриеш звезда, която не работи за него. Почти 80% от всички представления, представяни на независима сцена са на Бахаров.

Един от съдружниците му е Кирил Киров, който от години работи по друга линия със звезди като Мариус Куркински, Иво Аръков и Виктор Калев. Делът във фирмата обаче е двойно по-малък от този на Захари.

 

Бахаров е съдружник в още доста фирми, в т.ч. „Глобал уеб“ на Маги Халваджиян. Третият съдружник е младият актьор Велизар Величков, който освен всичко друго е предприемач и пътешественик. Останалите двама съдружници на Бахаров са Ваня Симонска и Атанас Боев.

 

Освен всичко това, Захари Бахаров има и фирма с жена си Диди Алексиева, през която правят представлението си „Поетите“ и развиват сайта на Диди. Всичко това идва да каже, че напоследък актьорството е по-скоро хоби за големия брат Бахаров, отколкото професия.

Източник: Уикенд