Манекенката Валерия Георгиева, която бе една от главните героини във втория сезон на „Ергенът“ и е защитник на бездомните животни, стигна очаквано до големия финал.

 

Фаворитката на Евгени Генчев не съжалява и за миг, че е участвала в шоуто и се надява натрупаната популярност да й помогне за благородната й кауза.

Както вече стана ясно двете с приятелката й Кристина Павлова създават преди време приют за бездомни животни. Това занимание поглъща голяма част от времето и финансите на плевенчанката, но пък й дава усещане за пълноценност.

 

Валерия от „Ергенът“ следва стъпките на идола й Бриджит Бардо

Твърди, че едното й лице работи, за да изкарва пари, а другото ги харчи за каузата. Убедена е, че смисълът на живота е в това да можеш да даваш, да помагаш. Наблюденията й сочат, че тези, които нямат знаят какво е и поради тази причина не пропускат да помогнат, за разлика от децата, израсли в заможни семейства.

 

Към днешна дата двете с Кристина се грижат за над 50 бездомни кучета като за целта разчитат на дарения. Ако някой им сигнализира за ранено животно, отиват, взимат го и го водят във ветеринарна клиника, за да го излекуват, а след това се опитват да му намерят осиновител. Валерия споделя, че отговорността и грижата за толкоз много животни не е лесна работа. Въпреки това успява да съчетае успешно личен и професионален живот.

 

Разкрива, че Бриджит Бардо е човекът, който й служи като модел за подражание, тъй като освен актриса, тя е и световноизвестен защитник на животните. Интересна подробност е, че Валерия също мечтае за актьорска кариера. До момента не е успяла да влезе в НАТФИЗ, но това не я отказва и твърди, че за всяко нещо си има време.

 

Кариерата й на модел се развива стремглаво, след като 18-годишна подписва договор и заминава за Япония. Била е на кориците на няколко от най-престижните азиатски издания. Тя е напълно естествена, без корекции, което много й помага, защото в източните държави това се цени. Споделя, че макар тази професия да изглежда лесна за много хора, в действителност не е е – имала снимки по 8 часа, което е страшно изморително, а и трябва винаги да изглеждаш безупречно, защото не знаеш кога ще ти се обадят да излизаш за снимки. Не можеш да си позволиш да излезеш от форма. Гордее се с това, че още от тийнейджърските си години си изкарва сама парите.

 

Цял живот е била вегетарианка, а от пет години е и веган и не вкусва нищо от животински произход. Твърди, че така се чувства комфортно и допълва, че много държи партньорът й също да не консумира животинска храна.

Източник: Уикенд