Владимир Тотев от „Щурците“ е убеден, че светът на „Бийтълс“ и „Ролинг Стоунс“ може да променя съдби, защото именно влиянието им предопределя житейския му избор. Първо емоционално, а после и професионално, той се присъединява към рок музиката, колкото и неблагонадеждно да изгледало у нас през погледа на здравия разум и казионния морал.

 

Валди Тотев от „Щурците“: Кръговратът на любовта ме върна в Русе

 

През първата половина на 70-те години свири в групите „Фактор“ и „Синьо-белите“ на Емил Димитров. Войник е когато Пеци Гюзелев от „Щурците“ го кани за пианист в групата. През 1976 г. заема мястото на напусналия Борислав Панов. В репертоара на „Щурците“ е автор на „Огнен знак“, „Помниш ли“, „Среща с деня“, „Навечерие“, „Не умирай“, „Футуролог“.

През 90-те започва солова кариера. Хитовете от нея са „Жена“, „Петък полунощ“, „Светлина“, „Някой ден“, „Внезапно“… 

 

Валди Тотев от „Щурците“: Кръговратът на любовта ме върна в Русе - Снимка 2

 

Легендата на БГ рока от доста години е напуснал София, за да живее в русенското село Писанец. Там споделя дните си с втората си съпруга Дими Димитрова, която е цигуларка в Русенската опера. И тъй като гимназиалната му любов също е била от Русе, Тотев не може да не стигне до заключението: „Вижте как кръговратът на любовта ме върна в този град“.

Източник: Уикенд