Несъмнено Димитър Рачков се е превърнал в безспорен шоумен №1 в родния ефир – титла, която някога принадлежеше на Слави Трифонов. В началото на новия тв сезон графикът му е запълнен до последната минута.

 

Рачков споделя, че и през този сезон на „Като две капки вода“ ще има големи изненади за зрителите. Той обаче спря с разкритията дотук с оправданието, че не може да издаде повече.

Този сезон водят за трети път с Герасим Георгиев – Геро. Рачков споделя, че с него са еднакви и ако започнат да водят, както им идва отвътре и на двамата, няма кой да ги връща, а на сцената ще стане една… Въпреки всичко успели да се напаснат и сега работят прекрасно.

 

Признава обаче, че Зуека и общуването с него му липсват, тъй като двамата са преминали през какво ли не, а и са имали много смешни моменти. Често се чуват по телефона с повод или без, а и в редките случаи, в които Зуека се прибира в България, се виждат, но Рачков все още не им е ходил на гости в Испания.

 

Твърди, че е възможно в миналия сезон да е прекалявал със закачките по адрес на Веселин Маринов, но бърза да уточни, че не е било целенасочено – така го усеща, така го прави. А и всеки е наясно, че всичко това е в името на зрителя. От думите му става ясно, че до момента не е имало обидени нито сред участниците, нито пък сред членовете на журито. Всеки е наясно, че работата му като водещ е по някакъв начин да провокира жури и участници, а и в световната драматургия всичко е основано на конфликта – ако го няма, нещата вървят гладко и не е интересно. Бърза да уточни, че когато се шегува с Маринов, е готов той да му отвърне по същия начин. Убеден е, че всички онези, които разбират закачките им като скандал помежду им, са без грам чувство за хумор.

 

Извън „Капките“, двамата с Веселин Маринов са приятели. Миналата година Рачков бил на един от трите поредни концерта на певеца в зала 1 на НДК.

Признава, че ако е участник в „Капките“, няма да се справи и допълва, че не е подходящ за това, тъй като освен имитация се изисква и пеене, а на него това му е много далечно.

Вече 20 години работи с братята Халваджиян и макар многократно да е получавал изкусителни оферти да работи на други места, никога не ги е предавал, нито пък те него.

 

Освен, че работят заедно, са и приятели. За тези години, са успели да изградят прекрасни отношения и никой не е предавал другия. Не изключва обаче възможността след време да се разделят и всеки от тях да тръгне в различна посока, но това няма да е заради предателство от негова страна или пък обратното, нито пък заради пари.

 

Тази година Димитър Рачков ще изпрати абитуриент – синът му Димитър завършва Френския лицей. Младежът вече има идеи с какво ще продължи и получава цялата подкрепа на родителите си.

 

След множеството натоварени моменти, преди година и половина Рачков взел решение, че ще дръпне крачка назад и ще приема толкоз ангажименти, колкото му е приятно. Твърди, че първо не е хигиенично да приемаш всяко предложение и второ – вече е на 51, а не на 30 и в този ред на мисли се нуждае от почивка. Най-добре релаксира, когато е с приятели на планина или на море в чужбина.

 

Често посещава родителите си, които вече са над 70-годишни. Те си живеят в Бургас или пък на вилата им в Твърдица. По отношение на брат му, е категоричен, че не може да коментира действията му, защото той е достатъчно голям, че да носи отговорност за тях. Направи грешка и си изтърпя наказанието, затова Рачков се надява, че вече си е взел поука. Иначе двамата братя са в добри отношения, Рачков е категоричен, че го обича и винаги ще го обича.

 

Не спортува и не спазва диети, затова признава, че е леко понапълнял. По време на последната си отпуска сложил 3-4 кг. върху теглото си, но това не го притеснява, защото както качва бързо, така ги и сваля бързо като влезе в работен ритъм. Ниският му ръст (172-173 см.) никога не му е бил комплекс и макар и нескромно допълва, че има други качества, които останалите не притежават.

 

И той като мнозина е патил от добрината си – предаван е от хора, но не си е взимал поука. Това, че някой го е предал, не го спира да помага с надеждата, че следващият човек който има нужда от помощта му ще е различен. Категоричен е, че не е редно хората да се слагат под общ знаменател.

Прощава само, ако човекът отсреща е истински и е осъзнал грешката си. Той самият винаги се извинява, щом сгреши.

 

През септември ще навърши 52 години и си дава сметка, че половината му живот вече е минал. Като млад актьор е взимал заеми от Албена Колева, но винаги е връщал всичко в уречения ден и час, тъй като е изключително педантичен в това отношение. Теглил е и кредити от банки, но винаги е гледал да ги изплати предсрочно.

 

Признава, че не разбира „националния спорт“ хората все да гледат в канчето на другия. В този ред на мисли подчертава, че като водещ на „Капките“ взима толкоз пари, колкото телевизията смята, че заслужава. Дори смята, че ако с колегите му във формата работеха в нормална, цивилизована държава, щели да получават в пъти повече.

 

Никога не се е чувствал самотен, защото има много хора около себе си. Дава си сметка, че приятелите са богатство, дори най-голямата инвестиция. Винаги са му помагали в трудни моменти и е убеден, че ако не дай Боже се наложи, ще го направят отново.

 

Макар да не се плаши от връзки и любов, до момента не се е женил. Макар да уважава хората, които вярват в брака, признава, че за него това е отживелица. Не смята, че един подпис в гражданското може да задържи човека до теб. Категорично отказва да сподели дали има жена до себе си, подчертавайки, че любовта обича спокойствието и тишината.

 

Не съжалява обаче, че преди време обяви публично връзката си с Анита Димитрова, защото според него, ако имаш човек до себе си и го криеш, това означава, че се срамуваш от него. Не пропуска да подчертае, че с Мария Игнатова са в добри отношения след раздялата, както и с повечето си бивши.

 

Макар от дълго време да се зарича, че ще откаже цигарите, все не успява. Що се отнася до алкохола – с него никога не е злоупотребявал.

Категоричен е, че никога не е мислил да емигрира. Макар да признава, че екранът тежи и изморява, никога не знае какво следва. Няма планове да сменя работата си, но е категоричен, че с каквото и да се захване, ще намери начин да успее, тъй като е голям инат и обича да дава максимума от себе си.

Източник: Уикенд