В култовата през 90-те години кръчма „Кошарите“, Нелина хвърляла пари по Тони Стораро. Заведението, което бе собственост на Коко Динев тогава се славеше като сцена на най-актуалните попфолк изпълнители. Градските легенди носят, че сред клиентите им имало популярни имена не само от шоубизнеса, а и от ъндърграунд средите.

 

Наскоро Тони Стораро сподели в подкаста на рапъра Йонислав Йотов – Тото, че дотогава не бил виждал подобно нещо. Отишъл за първи път в култовата кръчма, когато все още не бил известен и се борел да осигури прехрана и достоен живот за семейството си. Разбира се мечтаел да стане звезда, но ситуацията в онзи момент ограничавала сериозно стремежите му, принуждавайки го да гони далеч по-малки цели. 

 

Първата цел, която шуменецът си бил поставил, била смяна на квартирата. Когато пристигнал в София живял при свой братовчед в кв. „Илиянци“, но жилището било изключително малко и нямало топла вода, а под прозорците му хъркали прасетата на един от съседите.

 

Той пеел в квартално заведение срещу 10 лева хонорар на вечер, което било крайно недостатъчно за по-хубава квартира. Заради това една вечер, когато спечелил малко повече бакшиш отишъл в популярната кръчма „Кошарите“ с надеждата да завърже контакти с хора от шоубизнеса и покрай тях да получи своя шанс в професията. Бил облечен в евтин жълт костюм, купен от родния му град, а панталоните подгъвал. Прическата му също не била особено хубава…

 

Когато влязъл в „Кошарите“, тъкмо метели парите от сцената. След първоначалното стъписване, Тони забелязал гостуващите звезди Томи Чинчири, Еми Стамболова, Джони, който след време щял много да му помогне в кариерата, Володя Стоянов и Иван Карачоров – Попа. Познавал се само с последния от заведение в Разград, в което преди пеел с оркестър. Попа веднага го забелязал и след разменените дежурни реплики в такива случаи, известният певец предложил на младия си колега да изпълни някой хит в почивката на колегите си. Той бил наясно с гласовите възможности на Стораро, който изпълнявал прекрасно гръцки песни.

 

Щом Стораро взел микрофона, всички звезди излезли да пушат и той разчел това като липса на интерес към представянето му. Едва стигнал до припева на гръцкия хит, който захванал, певецът видял, че известните му колеги заприиждали обратно, за да разберат чий е този специфичен тембър. Края на песента бил огласен със силни аплодисменти, а Нелина, която също била там, скочила и захвърляла пари с отработено движение като банкомат към младия си колега.

 

Стораро разбира се много се зарадвал на ценните бакшиши, но въпреки финансовото си положение за него било по-ценно да получи признание от присъстващите музикални звезди. Те не само признали таланта му, а и поискали да се сприятелят. Всички взели телефонния му номер, за да поддържат връзка, имало дори и предложения за дует. Първото дошло от забравената днес Черина.

 

След тази вечер, Тони се втурвал към „Кошарите“ в очакване да го поканят отново на сцената. Надявал се, че покрай тези изяви и като е сред известни изпълнители, ще му се отвори възможност да запее като тях в някоя музикална компания. И се оказал прав. Покрай приятелите си, той скоро се сдобил с авторска песен и се запознал с Ненчо Касъмов от „диапазон рекърдс“, чийто брат Виктор Касъмов ръководел музикална компания по това време – „Ара-аудио-видео“. Подписали договор и Тони стартирал професионалната си кариера.

 

Любопитна подробност е, че Човека глас получил предложение и от фирмата на Слави Трифонов. В процеса на преговорите обаче станало ясно, че Тони ще получава твърде малък процент от хонорара си и предпочел да си пробва късмета в „Ара“.

 

„Това беше време, в което се правеха пари и пееш, обаче със страх, защото не знаеш откъде какво ще дойде. Един вика „На мен ще ми пееш!“, другия вика: „Не, на мен ще ми пееш!“ На кого да пея? И двамата са страшни хора, връща лентата Стораро, който е щастлив, че това време си е отишло безвъзвратно.

Източник: Уикенд