Един от най-популярните певци у нас – Тони Стораро, се е изградил като такъв, благодарение на отишлия си на 24 декември м.г. от този свят гръцки певец Василис Карас. Стораро признава, че без него нямало да е това, което е в момента.

 

Шуменецът мечтаел да се запознае с гръцката легенда, откакто се занимава професионално с музика, но не предполагал, че може да се нареди до най-близките му приятели. Затова той винаги подчертавал колко е щастлив от дружбата си с гръцкия изпълнител.

 

„Бях част от семейството му. Той ме обикна като свой син“, признава Тони. Неслучайно той бе единственият българин, присъствал преди време на сватбата на дъщерята на Василис Карас. Тогава той бе седнал до гръцкия си ментор и поздрави булката с няколко песни.

 

Хитовият изпълнител признава, че Карас му се обадил 20 дни преди да почине, настоявайки да отиде на рождения му ден. Тони много искал да се види с приятеля си, но се разколебал, понеже не искал да го вижда във влошено здраве. В крайна сметка не отишъл и днес съжалява горчиво за тази си грешка. Твърди, че ако знаел, че няма да го види повече, щял да отиде. Макар при последната им среща да имал такова усещане, не предполагал, че може да изгуби приятеля си.

 

Последния път в който шуменецът гостувал на Карас в Гърция, излезли на кръчма. Гъркът вече бил болен, затова нашенецът си помислил, че ще види друг Василис, който е спрял цигарите и алкохола, и се е загрижил за здравето си. Със сядането в заведението обаче му станало ясно, че няма нищо такова – Карас продължавал да пуши и да пие алкохол. Междувременно хранел Тони със залци в устата като малко дете.

 

Стораро му направил забележка, че трябва да се откаже от вредните навици, а той му отговорил, че каквото е направил, е направил – сякаш бил настроен да не живее повече.

Присъствал обаче на погребението му и споделя, че в Гърция изпратили един от емблематичните си гласове Василис Карас като национален герой.

 

Тони Стораро не крие, че си мечтаел Василис да е на концерта му и се надявал, че ще оздравее. Възнамерявал да го покани да се качат отново на една сцена, този път на „Арена Армеец“, където Тони ще прави самостоятелен концерт на 9 май по повод 25-та си годишнина на музикалната кариера. За жалост мечтата му да пеят отново заедно, ще остане неосъществена.

 

За сметка на това е поканил на концерта съпругата  и дъщерята на Карас. Възнамерява да изпее 2-3 негови песни, за да видят колко много го обича, ще го спомене с почит и уважение, защото българската публика също много го обичаше.

В заключение Стораро посочва, че силно са надява Василис да го гледа отнякъде и да е с него.

Източник: Уикенд