Боряна Цветкова, позната на широката общественост като Супер Бианка, която навремето наддаваше бойния вик „Туру-туду-тудууу“ в „Шоуто на Иван и Андрей“, усмихваше се широко и развяваше розово наметало по софийските улици, за да прави нестандартни, понякога щури репортажи.

 

Вече близо десетилетие тя живее и работи в САЩ. За това време животът й е като влакче на ужасите – издига се и се спуска с бесни темпове. Днес е ясно, че Супер Бианка не е само образ, а истински супергерой, защото не само сбъдна голяма част от мечтите си, а и оцеля след онкологично заболяване, развод и безработица. Днес води нов живот в Ню Йорк, където е агент на млади таланти и в компания за алкохол.

 

 

Откровеничи, че след като преминала и през химиотерапията си мислела, че наистина има суперсили, за да премине през всичко гадно и лошо, което й стига до главата накуп. През миналата година тя представи в София филма „Истинските супергерои“, разказващ нейната история и тази на още две жени, а общото помежду им е, че са оцелели след онкологично заболяване.

 

Тя заминава за Щатите, загърбвайки обещаваща кариера у нас и раздялата с годеника си.

Мълвата в светските среди носеше, че това, което я е отвело зад Океана е нова любов. Въпреки приказките стана ясно, че целта на Боряна е била да учи в едно от най-престижните училища за театър в Ню Йорк – Института за театрално и филмово изкуство „Лий Страсбърг“. Тя завършва интензивен курс по актьорско майсторство при Лари Мос – личен актьорски коуч на Леонардо ди Каприо. Завършва и тримесечен курс по стендъп комеди. Паралелно с ученето тя винаги е работила като хостеса и сервитьорка и не се срамува от това. В един момент става асистент на Джефри Хорн и преподава в института „Лий Страсбърг“.

 

Още отначало ежедневието й в Щатите било изключително забързано – налагало й се да работи на три места едновременно.

Отишла на биопсия по препоръка на гинеколога си, след като споделила, че е напипала образувание на гърдата. Именно той й се обадил по-късно с ужасяващата новина, че е с онкологично заболяване. Отначало животът й се преобърнал и се зачудила кому е сторила лошо, че я застига подобна участ. След първоначалния ужас решава, че ще се бори докрай. Осъзнала какво точно й се случва, когато се сблъскала с химиотерапията и страничните ефекти от нея.

 

След 36 химиотерапии и 4 операции стигнала до интервенция, при която премахнали бюста й и й сложили временни импланти, докато премине през превантивната химиотерапия. След това се сдобива с постоянни импланти. В продължение на десетилетие трябва да е на хормонална терапия. Някъде по пътя на тези изпитания и болката, тя се и развела. Не е ясно кой е бил съпругът й.

 

Към днешна дата е категорична, че ракът е урок, който идва да ти каже, че нещата в живота ти не се случват както трябва и че трябва да обърнеш внимание на тялото си и на близките си. Смята, че за нея диагнозата идва да й каже да намали темпото и да свикне да си дава почивка. В трудните моменти винаги се е опирала на вярата си в Бог и на изкуството, което я зарежда.

Източник: Уикенд