Остават броени дни до сбъдването на детската мечта на Софи Маринова. На 26 май гласовитата ромка ще излезе на сцената на наградите на „БГ Радио“ като специален гост, какъвто ще бъде и примата на родната естрада – Лили Иванова.

 

Софи призна, че когато е разбрала, се е просълзила. Припомняме, че тя миналата година само връчи награда на церемонията на „БГ Радио“, а тази ще изпее дуета си с Дони „В друг живот“. За нея е огромно щастие, че ще се качи на сцената, на която ще пее и Лили Иванова, на която ромската перла се възхищава от дете.

 

Симпатиите са взаимни. Знае се още отпреди три години, когато певиците контактуваха за пръв път. Лили Иванова позвъни на Софи, за да я поздрави за имитацията й в „Капките“.

Ромският славей успяла да я впечатли, пресъздавайки образа й в изпълнение на нейния хит „Скитница“. След сърдечния им разговор, примата изпратила пиара си да занесе на Софи подаръци – плоча с послание лично от нея, дискове, картички и плакати.

 

Тогава Софи толкоз се развълнувала от многото подаръци, изпратени й от Лили Иванова, че останала без дъх. Беше й много трудно да опише с думи колко много се е развълнувала от милите думи на Лили Иванова и дори определи тази емоция като една от най-чаканите в живота й. „Лили Иванова е и ще си остане моят най-голям идол“, категорична е Софи.

 

След това двете певици се поздравяваха по всякакви поводи и си изпращаха букети с цветя. Преди 2 години Вечната Амбър получи специална покана за самостоятелния концерт на колежката й в зала „Арена Армеец“. Естрадната прима пък й изпрати букет с пожелание за успех. Софи често пъти може да бъде видяна в публиката на концертите на естрадната легенда, макар двете до момента да не са споделяли една сцена. Предстои обаче и това да се случи.

Източник: Уикенд