Роденият на 1 май 1966 г. шоумен Иво Танев, нашумя в зората на демокрацията с парчето „Сто марки“ и се увлича по ритмите на фолка, но остава верен на класическата музика. Малцина са наясно, че той е завършил „Оперно пеене“ в класа на Михаил Томашов. Той е и сред първите нашенци, присадили си перчем, макар към днешна дата да е гологлав.

Придобива изключителна популярност с предаването „Треска за злато“ по bTV, на което е водещ до 2007 г., след което води „Стани милионер“ по Нова тв и други телевизионни формати. Занимава се със собствен бизнес в хотелската верига „Рейнбоу плаза“ и участва в различни тв предавания.

 

Определя се като особен чешит и допълва, че като цяло не е привързан към материалните неща. На близките си обаче подшушва какво иска за подарък, за да не трупа излишни предмети, които не биха влезли в употреба.

 

Прави това, което му носи удоволствие и не се интересува от неща, които не го радват. Прави събития, но подбрани, не е всеяден. Харесва му да пише сценарии за програми, конкурси, но когато види, че срещу него не стоят „неговите хора“, любезно им препоръчва да се обърнат към друг негов колега. Държи да работи и да е обграден с хора, с които може да обменя хубава енергия и с които са на едни вибрации.

 

Надява се хората да усетят ползата от чистата енергия, защото тя е тази, която движи света. Твърди, че го е изпитал на гърба си и животът му се е променил.

Навремето бил работохолик и перфекционист, смятайки, че това са върховни неща, но после си дал сметка, че всъщност те са отрова. Когато осъзнал това, намалил оборотите на работа и започнал да се радва на всичко. Осъзнал, че нищо не е важно на всяка цена. Събуждането му започнало през 2010 г. и тогава му се върнал гласът, заради който оперната му кариера приключила преди това.

 

В продължение на 11 години не успял да разбере какво се случва с гласа му, ходел при какви ли не специалисти, но медицината не могла да открие проблема. Според някои лекари имал онкологично заболяване, а според други – обратното. Последните 3 месеца, преди да се открие причината, нямал никакъв глас и от отчаяние дори си бил написал прощално писмо. Не можел да говори дори с клиентите си, пищял, пише есемеси, защото нямал глас за разговор по телефона.

 

В крайна сметка се оказало, че от пренапрягане и работа, е бил „енергийно запушен“. Оттогава, след като усетел, че с хората от обкръжението му не са на една вибрация, моментално си тръгвал, без каквито и да било коментари и обяснения.

Не се притеснява от старостта. Твърди, че се чувства добре, а и спортува редовно. Като дядо се чувства перфектно и много обича внучка му да го нарича „деди“, тъй като за него това е титла.

 

И той не може да каже как със съпругата му са успели да опазят брака си при неговите постоянни пътувания, участия и ухажорки. И двамата обаче смятат ревността за болест и са на мнение, че човек трябва да я избягва. Давал е свобода на съпругата си и е получавал такава, но никога не е злоупотребявал с нея. И двамата се интересуват от развитието на емоционалната интелигентност. Твърди, че към днешна дата успява да разпознае хората по жестовете и изражението на лицата им.

Източник: Уикенд