При все, че през този месец рок легендата Данчо Караджов ще навърши 72 години, продължава да е сред най-активните ни музиканти. С колегите му са нонстоп по участия, а наскоро направиха и поредния си мегаконцерт в зала 1 на НДК.

 

Разкрива, че отбелязал Йордановден на морето и допълва, че за него този ден е най-истинският в живота му. Не е от хората, които почитат рождените дни и не разбира онези, които изпадат в делириум по този повод. Свързва Йордановден с покръстването на Исус в р. Йордан и дядо си, на когото е кръстен. А 20 януари, когато ще навърши 72 години, счита за съвсем обикновен ден, в който Господ го е изпратил на Земята, нищо повече.

 

Никога не е скачал в река да извади кръста на Йордановден, но винаги се е възхищавал на хората, които го правят. Ужасява се дори при мисълта как ще се озове в ледената вода и признава, че не обича студа.

Рок легендата Данчо Караджов: Изпратих още една от най-силните си години

Определя отминалата 2023 г. като чудесна не само в личен, а и в професионален план. Разкрива, че годината била една от най-добрите от изминалите 45 за група „Сигнал“.

Наскоро влезе и в амплоато на актьор във филма „Цената на властта“. Срещнал затруднения при заучаването на репликите, тъй като трябвало да е наясно и с тези на партньора си, за да може да се ориентира кога приключва единият и започва другият.

Въпреки всичко приел предизвикателството и дори се шегува със себе си, че един Робърт де Ниро не може да се смути от нищо в киното и допълва, че именно той е фаворитът му в седмото изкуства. Като цяло е доволен от участието си във филма и се радва, че хората, които са го гледали, го поздравили.

 

Смята, че не би приел актьорски ангажименти и занапред. Категоричен е, че участието му в „Цената на властта“ е било първото и последното в киното и не би приел подобно предизвикателство още веднъж.

 

Не крие, че е много трудно да си рок звезда в България и допълва, че по света би му било значително по-лесно. Твърди, че „Сигнал“, са последните мохикани на българския рокендрол. И макар да е трудно, едновременно с това е щастлив, че са успели да се задържат толкоз време на върха. При все, че у нас се шири разбирането, че по-възрастното поколение трябва да се оттегли и да даде път на младите, Данчо Караджов признава, че не вижда и никакви млади, нито пък е застанал на нечий път. Посочва, че докато публиката пълни залите и го иска на сцената, ще бъде там.

 

Съпругата му продължава да се шегува с него, че ще бъде втората Лили Иванова като дълголетие на сцената. Категоричен е, че язвителните реплики по адрес на необработените снимки от концерта на Лили Иванова са обидни не за нея, а за тези, които ги правят и би следвало да се засрамят.

 

По отношение на музикалните предавания е категоричен, че те са най-фалшивата работа и подчертава, че е грях да излъжеш едно дете, че е звезда и на другия ден да го изхвърлиш на улицата. Признава, че се отвращава от журито на „Гласът на България“ и не е гледал нито един от епизодите през 2023 г. Според него наредените там, са спуснати с парашут отгоре и е категоричен, че Дара не разбира нищо, за да дава важно-важно оценки. Що се отнася до Иван Лечев, според него, той изобщо не разбира от пеене. Музиката е сериозно изкуство, към което трябва да се подхожда сериозно.

 

Спрял е бройката на колекцията си от китари на 41 като последната от тях му е била подарена миналата година от негов почитател лютиер, направил копие на китарата, с която преди години записал първия си двоен албум в историята на българската музика – „Каскадьори“.

 

Не е претенциозен към храната, нито пък е лаком. Не е вегетарианец, но пък рядко яде месо, тъй като предпочита постните гозби. Твърди, че съпругата му е голям майстор в кухнята и не може да спре да яде, когато му е сготвила спанак с ориз например. Обича боб, леща, зеленчукова супа, нищо завъртяно и засукано.

 

Денят му започва с две чаши от по 200 мл. чисто кафе, след което се чувства отлично. През деня пък пие черен чай. Признава, че пенсията му е 600 лева, но ако трябва да разчита само на нея, здравата ще я закърши.

Източник: Уикенд