Девина Василева е асистент режисьор. Позната е на зрителите на bTV от сериала „София вкъщи“, където изигра ролята на Неда – наследницата на суровата брокерка Камелия.

 

Родителите й Нина Димитрова и Васил Василев-Зуека, са доволни от начина, по който е изиграла ролята си. Нина е по-критична към дъщеря си и й заявила, че има още какво да се желае. И двамата обаче са щастливи, че работи не само по чуждестранни проекти, а и у нас.

 

За разлика от мнозина, Девина никога не е била бутана напред от родителите си, но пък е щастлива, че покрай тях хората от гилдията я познават отрано и винаги са готови да й помогнат със съвет, когато има нужда. Всичките й сценарии минават първо през родителите й, които определят дали стават за нещо. Приема ги обаче по-скоро като приятели.

 

Режисьорката и актриса в сериала „София вкъщи“ Девина Василева: С баща ми Зуека си общуваме предимно онлайн

Не се притеснява, че ще остане в сянката на известните си родители. Категорична е, че ще работи много и ще докаже, че може да се справя и сама. Твърди, че е по-склонна да не приеме определена работа, отколкото да я получи заради тях. 

 

Не крие, че повече говори с майка си, тъй като и двете с нея са в България. Работи от 19-годишна (първи курс в университета в Лондон). Изкарвала парите си като барманка, а Нина Димитрова й плащала само наема. Нина и Зуека цял живот събирали пари за образованието на дъщеря си, за да може тя да учи в чужбина. Убедена е, че ако звънне на баща си и каже, че й трябват пари, ще й помогне.

 

Родителите й се развели, когато била на 12, затова Нина отнесла всички несгоди, произхождащи от пубертета на Девина. На 15-16 г. се напила за пръв път.

Все още не е ходила на гости на баща си и новото му семейство в Испания, но твърди, че ще направи и това. По думите й са в нормални отношения с новата му съпруга и природеният й брат.

 

В края на август става година, откакто са заедно с гаджето й Мартин. Девина посочва, че се разбират много добре. Двойката дори вече живеят под един покрив.

Източник: Уикенд