Макар отдавна да са се помирили, доскоро Галена и Преслава демонстрираха само колегиално отношение. Прави обаче впечатление, че в последно време двете доста са се сближили и дори демонстрират крепка дружба, почти като тази, която ги свързваше в началото на професионалния им път. Съвсем скоро двете ще зарадват феновете си и с нов дует.

 

„Честит рожден ден! Бъди здрава и се кефи на живота на макс! Живей!“, написа Галена в инстаграм профила на колежката си навръх 40-ия й рожден ден на 26 юни.

Феновете са изненадани, тъй като за пръв път от години насам виждат публична честитка от едната към другата. До този момент те се поздравяваха само лично по телефона или пък по участия.

По всяка вероятност демонстрацията на подновеното им приятелство е свързана с предстоящия им музикален сюрприз. Едва ли е случайно, че в пожеланието си Галена е включила препратка към успешния си дует с Преслава „Живей” от 2015 г. Не по-малко хитов е и дуетът им „Хайде, откажи мe” от 2011 г., както и триото с Борис Дали „Бутилката” от 2013 г. Така че очакванията към новия дует на Преслава и Галена не са малки. Още повече, че двете се събират за обща песен, след като дълго време отношенията им бяха смразени.

 

Конкретната причина за разрива в отношенията им така и не стана ясна. Певиците, които в началото на професионалния си път, са живели заедно на квартира и са делили битовите си разходи, гримове, рокли, радост и тревоги, сложиха неочаквано край на дружбата си преди 8 години. Поради факта, че и двете категорично отказваха да коментират тази тема през годините, тръгнаха слухове. Най-тиражираният от тях е, че двете се изпокарали заради фирмената награда на „Пайнер“ – „Певица на годината“.

 

Добричлийката, която бе като абонирана за приза, се обидила, че приятелката й му отдава прекалено значение. Галена пък негодувала срещу „абонамента“ на Преслава за приза. Още повече, че последната година, в която добричлийката го получи, не била по-малко успешна и за приятелката й. Все пак феновете едва ли са забравили жеста на Преслава през 2008 г. Тогава тя сподели приза си с колежката си на фирмената церемония. Няколко месеца по-рано, Галена бе родила големия си син, но бързо се върна на сцената, което дружката й явно е преценила, че заслужава да бъде оценено високо.

 

Другият слух за развалената дружба отпраща към Фики. Както е известно, имаше период, в който се говореше, че Преслава и големият син на Тони Стораро са се сближили покрай дуета си и са повече от приятели.

Малко след като се заговори за раздяла, Фики се сгоди. Изпълнителят се запознал със съпругата си Гюлджан, от която днес има две деца на съвместно участие с Галена в чужбина. Тъкмо Мама Ураган тогава го окуражила да заговори Гюлджан. По-късно Галена и мъжът й Стефан кумуваха на сватбата на младите влюбени.

 

Дали някой слух за разрива между Преслава и Галена се доближава до истината и кой точно, остава мистерия. Двете все казваха, че не са се карали, просто са се отдалечили. Само че впечатление правеше, че дружбата им, която умиляваше феновете и устояваше на интриги и сплетни, приключи за дълго време. Днес приятелството им е подновено и съвсем скоро ще блеснат отново една до друга в клип към новия си дует. Нищо чудно Мама Ураган да се появи като гост-звезда на концерта на Преслава в зала „Арена Армеец“ през есента.

Източник: Уикенд