Чаровната и любима на зрителите Алекс Сърчаджиева преживя най-тежките удари в живота, при това още от най-ранна възраст. Първо тя изгуби най-близкия си човек - своята майка Пепа Николова, когато още бе твърде млада. След това си отиде и единственият, който бе нейната опора и любов - Иван Ласкин.

Освен това Александра от раждането си живее без баща. Знаем, че биологичният й такъв - Йосиф Сърчаджиев не иска да погледне нито нея, нито внучка си София. Единствено фактът, че навремето Пепа Николова го е съдила и осъдила за бащинство, е допринесъл актьорът поне да даде фамилията си на Алекс.

Днес слънчевата Сърчаджиева отново плаче с разбито сърце, защото се оказа, че е научила твърде късно за смъртта актрисата Виолета Донева, с която са били много близки. Виолета, която бе намерена убита в дома си и се предполага, че извършителят е собствената й внучка, е била първа приятелка на Пепа Николова навремето.

Алекс Сърчаджиева призна, че е разтърсена из основи и още не може да се събере след вестта. "Разбрах късно, защото бях заета и тичах покрай ангажиментите в работата, театъра. Разбита съм от това, което се е случило с Виолета, не мога да говоря, не искам да кажа и дума повече", признава разтърсената Александра.