Васил Найденов твърди, че отминаващата 2023 г. за него е била хубава – работел малко повече, отколкото трябва, имал много ангажименти, особено през декември, а навръх Нова година ще е част от новогодишната програма в хотела на Вальо Златев в Правец. Убеден е, че ще отпразнува двойния празник (на 1 януари е и именник) подобаващо.

 

Твърди, че навремето партията и правителството ги научили да работят много. Тогава творците не разчитали на държавни субсидии, както е модерно сега, а работели здраво и сами си изкарвали прехраната на чисто капиталистически принцип – ако те търсят – печелиш, ако ли не, рано или късно отпадаш.

 

Певец №1 на България Васил Найденов: Не искам да връщам социализма, но за естрадата беше добър

Макар да не пуска нова песен всяка година, Васил Найденов остава сред най-търсените изпълнители у нас. Възхитен е от съседните ни държави, тъй като там се слуша предимно тяхна си музика и бърза да допълни, че не иска да връща социализма, но би било добре и ние да вземем пример от тях в това отношение. Категоричен е, че в това отношение страната ни меко казано изостава. Категоричен е, че огромната разлика в хонорарите у нас и съседните нам държави е достатъчно показателна до какво е доведен музикалният бизнес в родината ни.

 

И докато в работата си е безкомпромисен, признава, че в личен план напоследък избягва да влиза в скандали. Вече се опитва да пречупва нещата през хумора и да не се ядосва. Обикновено приема с насмешка измишльотините по негов адрес.

 

Не е от хората, които се пазят от вирусите, защото не може да носи маска, а и не си поставя противогрипна ваксина, макар да оценява това като грешка. Признава, че се разболява с огромна лекота, та в този ред на мисли споделя, че ако го поканят в медицински институт по него биха могли да разберат какво върлува из страната. Въпреки, че често попада в плен на вирусите, е измислил система на пеене и никой не разбира, когато е настинал.

 

Признава, че като дете бил много злояд, но когато станал самостоятелен започнал да гледа по друг начин на храната, която към днешна дата е удоволствие за него. Когато си е у дома дори прави опити да готви. Най-много гледа готварски предавания по телевизията и твърди, че от тях добива апетит. Винаги обаче внимава с какво се храни, защото ако му отпусне края, може да стане страшно. Признава, че наскоро си сготвил убийствена бамя и допълва, че обича традиционните български манджи. Тъй като през годините е изял твърде много кебапчета и пържоли по заведенията, където е работил, сега ги избягва.

Източник: Уикенд