Дойде часът на победата. След месеци ходене по мъките, обиди и обвинения, Юлиан Вергов триумфира. Диана Димитрова остана с пръст в уста след като следствието категорично прекрати разследването срещу актьора и отказа да повдигне обвинение, на базата на липсата на каквито и да било съществени доказателства и най-вече след показанията на колеги на Вергов и Димитрова, които твърдо обориха думите й.

След като месеци наред пазеше мълчание и стоически понасяше клеветите по свой адрес, днес най-после Вергов проговори и заяви, че не пожелава на никой родител да види подобни текстови и гласови съобщения, каквито Диана е оставяла на дъщеря му. Той заяви, че лъжите, нападките, обвиненията без покритие също са насилие и това насилие в много страни е подсъдимо.

Най-голямото събитие днес обаче дори не са думите на Вергов, а реакциите на неговите и нейни (на Димитрова) колеги, въпросните очевидци, работили с тях в "Откраднат живот". Те едва дочакаха позволението на Юлиан и масово се вдигнаха в мрежата. А подкрепата и любовта, която му засвидетелстваха, са огромни.

Марта Вачкова, Владо Пенев, Захари Бахаров, Теодора Духовникова, Ралица Паскалева, Георги Тошев и още много, много наши видни личности излязоха с публикации, в които казват:

"Браво, Юли! Браво, че издържа!", "Обичам те, Юлиан Вергов!", "Тежко е да знаеш истината, но да трябва да мълчиш и да чакаш тя да излезе наяве. Обичам те, Юлиан" - това написа Духовникова, а Бахаров попита ще даде ли някой цвете на майката на Вергов, която е трябвало месеци наред да търпи клевети за сина си.