Публиката във Варна преживя огромно разочарование след премиерата на мюзикъла „Бодигард“, направен по незабравимия филм с Кевин Костнър и Уитни Хюстън.

 

В ролите на главните герои влязоха съответно Орлин Горанов и Манал ел Фейтури от сериала „Съни бийч“. Борис Панкин е режисирал дългата над два часа постановка с много актьори, песни и танци. Той от няколко години работи с актьорите и музикантите в морската столица по редица известни мюзикъли.

 

И докато „Чикаго“ с Мариан Бачев не отстъпваше по нищо на световните образци в жанра, „Бодигард“, разочарова много сериозно зрителите. И причината за това не е само, че Орлин Горанов не може да играе и стои като истукан с насочен срещу публиката пистолет.

 

Орлин Горанов, не, не си Кевин Костнър

Макар да приема редица нови предизвикателства напоследък, които го вадят от зоната му на комфорт, е повече от видно, че актьорството му е много далечно и не е за него.

Режисьорът Борис Панкин не успява да направи така, че Горанов да играе и да се движи с лекотата, с която пее.

 

Певецът не може да разчита и на партньорката си Манал, която изнерви публиката с лошия си български език и обърканите реплики. Тя е много далеч от образа на Рейчъл Марон.

За малко химия между двамата пък далеч не може и да става дума.

 

И макар името на Орлин Горанов да напълни Летния театър във Варна, а организаторите да издигнаха дрон, който да заснеме дългите опашки от чакащи, певецът нямаше музикално участие, което също до голяма степен разочарова феновете му.

 

Зрителка на мюзикъла отбелязва на фейсбук страницата на Варненската опера, че е било истинско мъчение.

Източник: Уикенд