Орлин Горанов е от певците, които се развиват отлично не само в естрадата, а и в оперното пеене. Преди време той направи пробив и в киното, влизайки в ролята на президента във филма „Мисия Лондон“. Освен това гастролира и в някои сериали.

 

От 3 години насам води предаването „Последният печели“. В този ред на мисли отбелязва, че зрителите няма защо да се притесняват дали предаването ще го има от есента и дали той ще е водещ, тъй като е подписал договор за още няколко сезона напред.

 

Орлин Горанов: Най-важно е човек да успее да намери сам себе си

Споделя, че винаги работи по нови проекти, но не би искал да говори за тях, преди да са се сбъднали. малцина са наясно, че преди актьорския му дебют отскоро, той има работа в театъра цели 25 години и сега съдбата отново го връща към сцената му. 

 

От гледна точка на преподавател в ЮЗУ казва, че най-важното за студентите е да бъдат себе си и точно на това се опитва да ги научи. В началото на кариерата му помогнали Стефан Димитров и Александър Бързицов.

 

От миналата година е пенсионер, но категорично отказва да коментира размера на пенсията си. Никога не е лежал на кълката, че като се пенсионира ще отиде на село да копае лехичките. Щастлив е, че бащиният му дом е останал незасегнат от наводнението в родната му Берковица.

 

На 8 август ще навърши 66 години. По този повод казва, че едно е сигурно – ще бъде с най-готините хора, с които по всяка вероятност ще си заформят яко парти. Не се чувства стар, защото следва максимата, че човек е на толкоз, на колкото се чувства, а всичко останало е за статистиката. Иска му се българските пенсионери да не са толкова мрачни, а да си дадат сметка, че изживяват третата си младост. 

 

С нетърпение очаква да се съберат компанията отново на Арапя, за да се повеселят и попеят. Макар да управлява яхта от 4 десетилетия, все не му остава време да си изкара капитанско право.

 

Признава, че като шофьор понякога не спазва ограниченията за скорост, иначе пази не само себе си, а и останалите участници в движението. Категоричен е, че организацията на движението у нас не е направена така, че да е в услуга на водачите и пешеходците. Категорично е против джигитите на пътя, които карат в насрещното или в аварийната лента.  

Не крие, че според него в нередки случаи ограниченията са причина за произшествията.

Източник: Уикенд