Преди броени дни започнаха снимките за третия сезон на сериала „Съни бийч“, в който актьорът Любомир Ковачев играе лошия персонаж. Освен това е и новото попълнение в трупата на Сатиричния театър. След като бил поканен лично от директора на театъра Калин Сърменов, нямал никакви колебания и веднага приел. Предвид факта, че от 2018 г. е на свободна практика споделя, че един актьор оцелява доста трудно без заплата.

 

Навремето напусна щата си от Малък градски театър, за да играят с Йоана Буковска и Ивайло Захариев представлението „Поручик Бенц“. Отначало нещата потръгнали добре – играли го в над 20 града на Западна Европа, но пандемията ясно показала, че трудно се оцелява без щатна работа.

 

Предвид факта, че е завършил Академия за драматично изкуство във Франция, преминаването от френска на българска сцена му било много трудно не само заради различната култура, а и заради това, че всички гледали на него като на парашутист и било нужно време, за да се докаже като артист.

 

Сериалът „Забранена любов“ през 2008 г. му донесъл най-голяма популярност, но заради това, че с Иван Юруков изиграли гей-двойка, мнозина смятали, че е хомо, макар да е нормален хетеросексуален мъж.

 

Новото попълнение в Сатирата и звездата от сериалите „Съни бийч“, „Скъпи наследници“ и „Забранена любов“ Любомир Ковачев: Дъщеря ми ме кара да се чувствам жив

Не крие, че и той като всички има тежки моменти в живота си, които го карат да изпадне в депресия и да се затвори в себе си, но дъщеря му Катерина го кара да се чувства радостен и жив. Категоричен е, че човек трябва да преодолява и променя нещата, които не са наред, както и да успее да се изправи и продължи, след като е паднал.

 

Самият той многократно е падал в живота си, но винаги е намирал сили да продължи напред. Научил се е да приема трудностите като уроци, от които да извлече поука и да се промени. След раздялата с майката на дъщеря му, му било нужно доста време, за да може отново да си стъпи на краката. С наследницата му често са заедно и я определя като смисъла на неговия живот.

Източник: Уикенд