„Сървайвър“ изглежда напълно обречено след като Филип Буков отпадна заради здравословен проблем.

 

Много от зрителите признават, че той е бил единствения, заради когото са гледали тазгодишното издание на риалитито.

За сметка на това конкурентното „Хелс Китчън“ отбеляза рекорден рейтинг, разкриват от Нова тв. Събирането на шеф Виктор Ангелов с колегите му Петър Михалчев и Андре Токев на 6 март, е регистрирало аудиторен дял от над 45% от зрителите между 18 и 49 години, които са основната целева група за телевизиите, тъй като се смятат за най-интересни за рекламодателите.

 

На практика това означава, че почти половината българи на тази възраст, които са били пред синия екран в понеделник вечер, са гледали тримата готвачи. Останалите са разпределили интереса си между стотиците останали излъчвани канали у нас.

 

В същото време рейтингът на Сървайвър е потънал почти като Титаник, а и прави впечатление, че зрителите не коментират него, а „Кухнята на ада“ на официалната му страница. Очевидно обаче това не бе достатъчно на Нова тв и тя продължи да атакува с тежката си артилерия и след тримата шеф готвачи включи в битката още две оръдия, които са открития на bTV – Емо Чолаков и Краси Радков, които са водещи на „Един за друг“.

 

През миналата седмица bTV реши да премести „Сървайвър“ в събота, което пък доведе до промени в Нова тв. Те също преместиха „Един за друг“ на гърба на съботния „Сървайвър“. Епизодът, който първоначално бе планиран за петък преминава в програмата на почивния ден.

Очевидно двете национални телевизии няма да спрат с надцакването до края на сезона. Засега обаче не може да се отрече, че Нова тв печели убедително.

Източник: Уикенд