Победителката в „Гласът на България“ – 18-годишната Надежда Ковачева, се оказа откритие на мастития продуцент Маги Халваджиян. Тя е участвала и в друго предаване продуцирано от арменеца – „Звездите в нас“, но се разминала на косъм от финала. В bTV обаче Надя успя да грабне голямата награда, макар според голяма част от зрителите победата й да е незаслужена.

 

Само преди година ученичката, която е с българо-американски произход, родена и израснала в Панагюрище, изгрява в национален ефир, но не в bTV, а в Нова тв. Явява се на кастинг за „Звездите в нас“ – разновидност на шоуто „Като две капки вода“, в което обикновени хора имитират любимите си изпълнители. Гласовитата Надежда решава да влезе в ролята на Уитни Хюстън и не само е одобрена за участие, а и отборът й стига доста напред в състезанието. В него Надя пее заедно с още две дами с по-голям опит от нейния, но отпада точно преди финала – за последния кръг е класирана една от другите певици в отбора й.

 

Надежда, която спечели „Гласът“ е откритие на Маги Хаваджиян

Въпреки това в родния й град се гордеят с нея. Местните медии не пропускат да споменат, че Надя е носителка на награди от много състезания за млади изпълнители, а откривателка на таланта й е местната вокална педагожка Нона Немигенчева, която работи с нея и до днес, като вече си дели грижите за гласа й с колежката си Пепа Филина. Когато младата певица печели „Гласът“, хората в града масово поздравяват и нея, и нейните учителки, които пътуват навсякъде с нея, за да й дават кураж. Те са в залата и по време на финалите на музикалното състезание. Там са и родителите на момичето.

 

В шоуто на Би Ти Ви наричат Надя „българо-мароканската Бионсе”. Баща й е българин, майка й – мароканка, а Бионсе е една от любимите й изпълнителки.

 

Именно нейна песен момичето избира за финала на шоуто. Изпълнява я в дует с Маги Джанаварова. Следват парчета на Стинг и Селин Дион, с които тийнейджърката впечатлява аудиторията на предаването и печели голямата награда.

 

Когато влиза в „Гласът", Надя е само на 17 години. Тя споделя, че няма почти никакви спомени от кастингите на тъмно – била притеснена и всичко за нея минало като насън затова пък на финала била изключително спокойна, така че помни добре цялата вечер – от първото до последното си изпълнение, както и победата. Не знаела какво ще прави с наградата от 50 хиляди лева. „Не съм мислила за парите, защото не очаквах да спечеля. Не съм мислила за класиране и награда”, признава момичето. Нейният треньор. в предаването – Миро, я съветва да вложи сумата в образованието си. Младата певица обаче се подготвя и за абитуриентски бал напролет. Все още няма рокля, защото не й е останало време да мисли за тоалети. Има си обаче кавалер – Стойко - най-добрият й приятел от 10 години, който е и неин сценичен партньор. Момчето я нарича „сестричке”. То също е било в залата на финалния концерт на „Гласът на България”.

 

Пътят до тази паметна вечер никак не бил лесен за Надя. На два пъти младата певица се разболяла. Точно преди вокалните нокаути била с ангина. Цял месец нямала глас, наложило се да пие антибиотици и едва успяла да се събере, за да стъпи на сцената. Ден след полуфинала пък нещо станало със стомаха й. Тийнейджърката започнала да повръща, а трябвало да се готви за финала, който е само седмица по-късно. Майката на един от другите участници в предаването намерила лекарство, за да я вдигне на крака.

 

Сред конкурентите за наградата в шоуто царяла приятелска атмосфера. Най-вероятно Надя е била силно изненадана от коментарите след финала на предаването, че не е заслужила победата си. Както често става у нас, и сега избухна скандал, след като бе обявено името на победителя. Много зрители надигнаха глас в социалните мрежи, че истинската победителка е била класираната на второ място Димитрина Германова от Добрич. Преди 7 години тя участва в „Шоуто на Слави“ като претендентка за партньорка на „господин Андреев“. Това е същата рубрика, в която изгря звездата на малката по онова време Крисия. Днес Димитрина вече пее във Варненската опера. Хората я харесват, но явно любовта им не е била достатъчна, за да й докара повече зрителски гласове от тези на Надя – победителят се определя с гласуване на зрителите. Димитрина не показва разочарование от резултатите на финала, а изрази топли чувства към Надя и обяви, че я обича, благодари за подкрепата на публиката, екипа на шоуто и треньорката й Мария Илиева.

Източник: Уикенд