Певецът Мирослав Костадинов, по-известен като Миро от разпадналия се дует „Каризма“, е спрял напълно с приема на алкохол преди 4 години. Към днешна дата той изразява задоволството си от това, че е успял да остави тази зависимост зад гърба си.

 

Преди да се включи в отбора на трезвениците, само в рамките на 24 часа изхвърлял по една торба празни бутилки от алкохол. Пиел от всичко и то в огромни количества. Стартирал деня с бира и вино, след което завършвал с водка, уиски, или каквото друго му попадне под ръка. Често спомените от предходния ден му се губели напълно. Белите петна в паметта му зачестили и едва тогава Миро си дал сметка, че проблемът му е много сериозен.

 

Миро отбеляза 4 години въздържание

Може би затова определя излекуването си като истинско чудо. Споделя, че дълго време правил опити да прекрати връзката си с алкохола, но винаги се провалял, тъй като издържал твърде малко време без него, след което отново се завръщал към вредния навик. Изпаднал в депресия и се чувствал нещастен.

 

Раздялата му с алкохола била допълнително затруднена от това, че работата му е около пиещи хора, всеки от които искал да го почерпи. Разбира се по онова време почитателите му не си давали сметка за неговата зависимост.

 

Миро твърди, че е получил помощ свише, за да се справи с трудностите в живота, които в онзи момент го тласкали към бутилката. Твърди, че отначало пиел стандартно, като всеки българин, но след това започнал да посяга към алкохола и когато е весел, и когато е тъжен, и когато е гневен. Казано с други думи – във всеки един случай.

 

Една нощ се почувствал много зле и я изкарал цялата в молитва. След като пил в продължение на часове си дал сметка, че не може да продължава по същия начин – или умира от това, защото навикът му вече започвал да го характеризира като личност, или се измъква.

 

Припомняме, че Миро е ревностен евангелист още от ученическите си години. Едва 13-годишен решил, че Господ го пази и приел протестантството. Останалите религии не го интригували. В борбата със зависимостта много му помогнал спортът, макар като дете никак да не обичал физическото възпитание.

 

През последните години обаче Миро преоткрил тренировките и към днешна дата е в по-добра форма откогато и да било. Харесва му как се чувства, а допълнителна мотивация му дава и визията, с която се сдобил благодарение на спорта. Той е превърнал тренировките в задължителна част от ежедневието си и резултатите са налице.

Източник: Уикенд