Поп певицата Мария Илиева ще е един от треньорите в „Гласът на България“ в десетото юбилейно издание на певческото шоу, което ще се излъчва в ефира през есента.

 

Щерката на известната диригентка Ваня Монева ще седне във въртящото кресло на мястото на чалгарката Галена, която обяви, че напуска музикалния формат.

 

Мария Илиева пее с дипломи за математичка и застрахователка

Професионалният път на Мария Илиева е дълъг, докато се нареди сред най-награждаваните и успешни български артисти за последните над 20 години. Като дете мечтаела да стане пластичен хирург, но някак съвсем естествено тръгва по пътя на родителите си.

 

Майка й Ваня Монева е диригент на хор и съосновател на „Космически гласове“, а баща й Красимир Илиев – концертмайстор на Софийски духов оркестър. Мария се занимава с пеене от 5-годишна възраст и продължава да пее и докато е студентка, специалност „Застрахователен бизнес“ в УНСС. Тя е и дипломиран магистър по „Международни отношения“.

 

Извън професионалния си живот, тя е майка на 2 деца – 5-годишният Александър с бащата на когото се разделят и дъщеря й София, чийто баща е бизнесменът Александър Междуречки.

Твърди, че няма голяма разлика между артистичния й образ и ежедневния й. осъзнава, че заради недостатъчния нощен сън е малко по-изнервена, но пък посочва, че това прави живота по-интересен. За нейно щастие е наследила гена от майка си и баба си, чиято възраст не личи.

Източник: Уикенд