Българската актриса Мария Бакалова, превърнала се в холивудска звезда, изяви желание да участва в спектакъл на родна сцена.

 

Отличената с номинация за „Оскар“ актриса е завършила актьорско майсторство в НАТФИЗ при проф. Иван Добчев. Тя се превърна в истинска сензация в Холивуд покрай ролята си в „Борат2“.

Тези дни бургазлийката се срещна с новия министър на културата Кръстю Кръстев, с когото разговаряха за развитието на родната филмова индустрия и популяризирането на филмите ни зад граница.

 

Мария Бакалова иска да играе в български спектакъл

Мария Бакалова е категорична, че никога няма да забрави даденият й шанс от Пловдивския театър в лицето на Кръстю Кръстев, който по онова време е бил негов директор, за да се занимава тя с типа театър, който й допада. Мария не скри желанието си да се ангажира с български проекти, стига да бъде поканена. Освен това сподели и готовността си да работи като български посланик по света.

 

Преди няколко месеца тя засне у нас късометражния филм „Това, което остава“. Екипът на режисьора Димитрис Георгиев, който е и автор на сценария, заедно с Марий Росен, снима в Бургас. Заедно с Бакалова в актьорския екип участваха и водещите български актьори Захари Бахаров, Елена Телбис и Маргита Гошева. Мария Бакалова и колегата й Юлиан Костов, са съпродуценти.

Източник: Уикенд