Вероятно преди дни, когато Мариана Попова се самообяви за интериорен дизайнер, е била водена от мисълта, че не е луд този, който яде баницата, а който му я дава.

 

Плачковица предлага да прави проекти за евтино обзавеждане на жилища и дори вече има желаещи да я наемат. Малцина обаче очевидно си дават сметка, че това, което им показва, са мебели, които могат да бъдат купени от всеки мебелен магазин в страната, без да се нуждаят от дизайнерска помощ, и в частност нейната.

 

Мариана Попова се прави на дизайнер с мебели по каталог

Тя направи реклама на новата си дейност с думите: „Моята работа! Стойност – 2 000 лева“. Тук е моментът обаче да уточним, че тези думи стоят под снимка на кухня на българска фирма, продаваща шкафчета по каталог. От снимката е видно, че въпросните шкафове са от серия, която е доста разпространена и популярна, както и кухненски гръб, имитиращ плочки, който също се предлага навсякъде из страната.

 

Всеки, обикалял мебелни магазини е наясно, че въпросната фирма предлага възможно най-евтиния начин за обзавеждане на жилището, включително и кухнята. В каталозите са описани всички варианти за шкафове от съответната серия, както и техните цени, и клиентите могат да изберат съответната конфигурация съгласно размерите на стаите. Същевременно в повечето магазини се предлагат и безплатни проекти за онези клиенти, които се затрудняват да направят избора сами.

 

Очевидно Попова е доста находчива, след като предлага същото онова, което в магазините правят без пари, но при нея е срещу заплащане… И дори вече има хора, които са й се вързали, защото вярват, че предлаганата от нея кухня е по проект и е правена по поръчка.

 

„През последните 9 години измислих интериор за 9 жилища, в който мечтах, горях и вярвах! Уюта и хармонията в тези места ме накара да Ви предложа услугите си. Зная, че има много хора, които имат нужда от съвет за това как, къде и колко евтино можем да получим мечтания дом! Моля последвайте линка и аз мога да бъда личния Ви консултант в решаването на интересните казуси“, написа Попова в социалните мрежи с доста грешки в членуването на съществителните имена от мъжки род, публикувайки и съответния линк към страницата си.

 

Следват снимки на дневна и кухня. Тъй като кухнята изглежда сравнително уютна, някои от последователите й, са се вързали, че това е някакъв специален проект. Има и хора, които я молят да направи дизайна на домовете им, както и такива, питащи за фирмата, изпълнила проекта на кухнята й.

 

Вероятно не липсват и такива, които се досещат каква е истината, но очевидно не намират за нужно да информират всички останали, за да не пръскат парите си на вятъра за самозвани дизайнери.

Източник: Уикенд