Асен Блатечки сподели мнението си за възпитанието на децата!

Преди часове в ефир любимецът на жените от няколко поколения - Асен Блатечки се впусна в откровености и разкри неща, които не сме и подозирали. Като например това как възпитава децата си при все, че работата му винаги е изисквала да прекарва повече време извън дома си. А отговорите учудиха мнозина.

Противно на излъчването му на грубоват мъжкар, Блатечки заяви, че твърдо не одобрява системата на Макаренко, сиреч да възпитаваш отрочетата си с шамари. "Шамарите не са ефикасни. Не водят до нищо и аз не ги възприемам. Децата се раждат много по-умни от нас, колкото и да се мислим за големи и за отворени. Затова най-доброто възпитание е личният пример, това, което виждат от нас, а не което им насаждаме с приказки или шамари", каза Асен.

И добави, че всеки удар е унижение за детето, което може да му се отрази в бъдеще. "Не си мислете, че като са малки и ще забравят, няма да им навреди, напротив", обяснява актьорът, а де факто думите му са потвърждавани много пъти от психолози.

Колкото до начина да разпуска и да релаксира от натоварения си график, чаровникът сподели, че винаги, когато е в почивка, изключва мобилния си телефон. "В тези моменти съм в рая. Тишина, рахат и спокойствие. Намерил съм мой си начин да оставям всичко зад гърба си, да изключвам и да се зареждам. Мисля, че работи", смее се Блатечки.