През последните години хората свикнаха да виждат Елисавета Белобрадова като народния представител от „Демократична България“ – сериозна и вечно уморена. Зад дамата и юридическо острие на ДБ обаче се крие един друг провокативен образ – инфлуенсърката Летящата Козила Ерато. Вече над 5 години Белобрадова се изявява и като кралица на стендъп комедията с доста скандални текстове.

 

Ден след местните избори – на 30 октомври, тя има амбицията да напълни 4000 места в зала 1 на НДК, където да представи авторския си спектакъл „За смъртта и свободата“. А от голямата сцена  депутатката от ДБ вече в четири парламента ще признае една от най-съкровените си истини – че е политически труп. Билетите за постановката й са на скромни цени - от 18 до 40 лева. По-скъпите билети в окрестрината вече са изцяло изкупени от фенове и политически съмишленици на Летящата Козила Ерато.

 

Летящата Козила в скандален спектакъл: Аз съм политически труп

 

„Най-важното нещо на този свят е човек да не се чувства самотен. Като разбрах че има и друга жена, която би зарязала папагала си, за да седне да яде чушки, си рекох: „Не си само ти, Елисавета, дето само за ядене мислиш, слава богу“. Иначе тия седмици бях по-мълчалива, което винаги резултира в едно – размисли. То човек като не плямпа в социалните мрежи, а работи и размишлява, накрая натрупва много размишления. Появяват се и спомени. Другото, което ми се случва напоследък, е, че съм политик. На политика не му е разрешено да се шегува с почти нищо и не може да говори за личните си драми и несполуки- никой няма жал за политика и съвсем логично. Тези две години натрупаха много неща – смешни, тъжни, но предимно абсурдни и от тях излезе текст. Личен и посветен на майка ми, която си отиде десет дни преди първата ми кампания. Посветен и на разбирането ми за свободата и смъртта, което не успявам да изразя тук, защото непременно някой ще се обиди.

 

Това е един стендъп спектакъл, в който мога да дишам свободно, защото казвам, каквото истински мисля след две години в тази напълно нова вселена, наречена законодателна власт. Надявам се, че ще ми се смеете, както бих се радвала да се случи. И да не се чувствам самотна за минутите, които съм на сцената, все едно сте ме поканили на чушки, докато съм обикаляла сама пуст следобеден паркинг. Все едно съм излетяла сама за Баку  и съм се върнала, за да ме посрещне цяло село с питка. Та, на 30-и октомври, зала 1 на НДК, на другия ден след изборите“. С този провокативен текст в социалните мрежи Летящата Козила Ерато кани на авторския си спектакъл.

Източник: Уикенд