Дичо Христов несъмнено е сред най-популярните родни рок и поп изпълнители. Казва, че пее откакто се помни. Горд е с това, че от малък изкарва собствени пари, без да се напряга.

 

В навечерието на 50-ия си юбилей си пожелава да няма войни, разплакани деца, защото отговорността за малките е на възрастните. Не крие, че се притеснява за дъщерите си и допълва, че понякога му се иска само едно – хората да бъдат добри.

 

Макар да не е от хората, които обичат да се хвалят, отбелязва, че на 30 ноември организира юбилеен концерт – прави 50 години на земята и 30 и кусур години на сцената. Заедно с негови колеги ще изсвирят и изпеят 22 парчета. През цялото време ще е на сцената с още 6-7 музиканти.

Легендарният Дичо от „Д2“: Аз съм вярващ човек и си давам сметка, че ако върша глупости, това ще има пагубни последствия за децата ми

Предвид наближаващия му 50-и юбилей на 1 декември споделя, че само тялото му е малко остаряло, иначе е млад. Твърди, че като дух се усеща на 20 години, а децата му дават допълнителна енергия. Благодарение на тях понякога си мисли, че лети.

 

Предвид наближаващата старост, преминава през различни усещания. Твърди, че е в средата на жизненото си поприще и допълва, че е нещо като „Време разделно“. Равносметката обаче е тъжна, тъй като осъзнава, че няма да има още 50 години пред себе си. Въпреки всичко човек се надява да живее дълго.

 

Иска му се да намира повече време за семейството и приятелите си. Мечтае да види внуци, при все, че закъснял с бащинството. Убеден е обаче, че тепърва ще има какво да даде на публиката си, защото му се пее от сърце и душа. Надява се мощната му енергия да раздвижи старите му кокали.

 

Макар да е категоричен, че ориенталските ритми провалят държавата, е наясно, че само ядрена война може да сложи точка на чалгата. Дава си сметка, че неслучайно навремето Тодор Живков е забранявал кючека и маанетата. Старият режим е бил наясно, че повтарянето на едни и същи текстове изкривява човешката психика, народът става луд.

 

Твърди, че времето му е толкова уплътнено, че и през ум не му минава за изневяра. Тъй като е вярващ човек, а е и баща на две момичета, е категоричен, че това го прави моногамен. Наясно е, че ако върши глупости, това ще има пагубни последствия за децата му.

Източник: Уикенд