Оказва се, че за няколкочасовото въртене на кючеци в кръчмите с микрофон в ръка, родните чалгарки прибират баснословни суми.

 

Димитровградският чалга император Митко Пайнера е прочут със звездите си, като в каталога са имената на Преслава, Емануела, Ивана, Лидия, Веселин Маринов, Анелия, Глория, Милко Калайджиев и ред други чалгари.

 

Около хонорарите им винаги е имало спекулация като са се въртели огромни суми. Оказва се обаче, че според каталога за наем на изпълнители, повечето са точно такива.

Така например скандалната наркоманка Диона изкарва на вечер точно сумата, която й бе постановена от съда като гаранция за освобождаването й – 5 бона.

 

И макар да прибира над 5 минимални заплати за вечер, Диона далеч не може да се мери с кралиците Емануела и Преслава. Тъй като Емануела е част от екипа на „Денсинг Старс“, ще прибира даже и отгоре. Двете с Преслава, са най-оборотните певици на „Пайнер“ и една вечер забавление с тях коства на дискотеките по 12 бона за всяка.

 

За 10 бона можете да си наемете Джордан, който пее на 6 езика, единият от които цигански.

Глория и съперницата й – народната любимка Ивана пък вървят значително по-евтино, въпреки популярността си. Участие на Глория или Ивана струва по 8 000 лева.

Феновете смятат, че прехвърлилият 70-те Милко Калайджиев е недооценен, предвид, че пее по кръчмите срещу скромната сума от 2 500 лева.

 

Певецът-любимец на всяка власт Веселин Маринов държи фронта с хонорар от 8 бона на участие, докато една от любимите певици на Ахмед Доган – Тони Дачева прибира едва по 3 000 лева на вечер. Политически обвързаните изпълнители не знаят какво е глад, предвид, че бившият общински съветник в Бобов дол – Борис Дали се разписва срещу сумата от 4 500 лева. За същите пари пее и неособено известната Симона, докато прими като Анелия и Теди Александрова, прибират по 7 000 лв. на вечер. За същите пари могат да се наемат за вечерно парти Роксана и Ариа.

 

5 500 на вечер е хонорарът на нашумялата Лидия, а дуетната й половинка от хита „Боже мой“ Десита може да се ангажира срещу сумата от 5000 лева.

Участието на Райна струва 4 000 лева, а една от най-големите звезди на Митко Пайнера – Галин, прибира по 7 500 лева от участие.

Източник: Уикенд