Кралицата на шансона Богдана Карадочева, която наскоро изгуби брат си Бойчо и все още е подвластна на мъката, ще трябва да се изправи пред феновете си на 7 ноември, за когато е планиран мегаконцерта със съпруга й Стефан Димитров „Безнадежден случай“, който ще се проведе в зала 1 на НДК. Заедно с тях на сцената ще бъде и големият им приятел Васил Найденов.

 

Към днешна дата обаче певицата признава, че загубата й е огромна и много болезнена. Моли се Бог да й даде сили и признава, че след смъртта на майка й преди години, изпаднала в особено състояние, от което й се губят доста моменти. С брат й й е още по-страшно, но въпреки болката, смята, че с Божията помощ ще успее да намери сили.

 

Не може да се примири с някои публикации в медиите, поставящи диагнози на брат й и намесващи се неправомерно в живота на хората. Твърдят се неистини, категорична е тя и допълва, че всичко с брат й се случило за няколко дни. С брат й били много близки и преживели много неща, загубата, мъката и болката й са големи.

 

По повод предстоящия концерт признава, че иска да се повтори атмосферата от концерта й от 7 август в Античния театър в Пловдив. Подготвили са и още много изненади, върху които работят в момента. покрай организацията на концерта си дала сметка, че доста от песните й, както и тези на гостите й, са останали някак встрани. Самата тя има над 500 песни, а около 50-тина от тях никога не са въртени в медиите, макар да са с прекрасни музика и текст.

 

И въпреки, че има доста дълъг стаж на сцената, все още се притеснява преди участия и концерти. Излизането й на сцената е свързано с много вълнения, до такава степен, че често преди такива събития има по няколко безсънни нощи. Моли се на Бог да й изпрати ангел, който да е до нея и допълва, че досега винаги нещо невидимо и свише й е давало сили да продължи.

 

Дава си сметка, че професията й е такава, че въпреки огромната болка и загуба, е длъжна да намери сили и да излезе на сцената. Като един истински професионалист ще изпълни задължението си към публиката.

 

Кралицата на шансона Богдана Карадочева: Моля се на Бог да ми даде сили след смъртта на брат ми Бойчо

 

С Васил Найденов са много близки приятели още от детските години и макар множеството опити да ги скарат и разделят, никой от тях не е поддал. Обичат се безрезервно, уважават се и много държат един на друг, никога не са предавали хората и ценностите си и винаги са били сигурни в другия, без да обръщат внимание на опитите за интриги и създаване на напрежение. Категорична е, че и тримата (тя, Васил Найденов и съпругът й), са добре възпитани хора, с морал. Именно той е един от хората, на които може да се обади в 2 ч. през нощта просто ей така, за да си поговорят.

 

Определя себе си като безнадежден случай в своята разсеяност и допълва, че досущ като в песента постоянно си губи ключовете и телефона и понякога ги търси часове наред, но винаги е била такава и едва ли ще се промени. Често пъти пада или пък се спъва на сцената, често навяхва или чупи десния си крак. Веднъж от разсеяност дори й се случило да излезе на сцената с две различни обувки. Преди време излязла на сцената с две различни обувки. Осъзнала се едва, когато музикантите започнали да й свирят сигнала за гаф, но въпреки това не издала притеснението си пред публика. На следващия ден имали участие в същия град и при нея отишли момичета за автограф, които също носели различни обувки, явно мислейки, че това е някаква нова софийска мода.

 

Мечтае в любимата й София да вижда повече усмихнати хора, а не гледащи злобно и намръщено. По лицата на хората трябва да е изписано доволство, удовлетвореност… Ако всички са добри, смирени, по-вярващи и благодарят на Бог, че са живи и здрави, ще живеем в по-хубав свят. Тъжно й е за войната в Израел, както и агресията на Русия срещу Украйна. Страшно е, защото загиват много малки деца и невинни хора. Целият свят вече се обърка и на нея й е много тъжно от това. Надява се в един момент да им дойде акъла на всички и да спрат със стрелбите и бомбардировките. Регионалните конфликти, ескалиращи във войни може да доведат до необратими последици в световен мащаб.

Източник: Уикенд