Известни актьори, които играят в представления на Народния театър „Иван Вазов“, но не са на щат в трупата, бяха унизени по нов начин. Те са били принудени да влизат в сградата със специални легитимации, алармират техни колеги.

 

Известни актьори унизени от Народния театър

Първият потърпевш от абсурдното ново решение на администрацията на театъра е бил Камен Донев. Припомняме, че преди няколко месеца, той поиска оставката на директора Васил Василев и се обяви в подкрепа на уволнения от него главен режисьор Александър Морфов в хода на конфликта между двамата, който тресе театралната общност от ноември миналата година.

 

За да бъде допуснат в театъра, където е в главната роля в спектакъла на Морфов „Животът е прекрасен“ и за който бяха продадени всички близо 800 билета, Камен Донев е получил от портиера бадж с надпис „гост-посетител“ на входа.

 

На подобно удостоверяване е бил подложен и актьорът Теодор Елмазов, който от два сезона е щатен в трупата на Сатиричния театър, но преди това в продължение на десетилетия е бил в екипа на Народния. „Днес съм гост посетител на Народния театър! Надявам се да не преча, ще бъда тих в коридора, няма да ползвам асансьора, само гримьорната, обличам костюма и играя, а след представлението бързо ще напусна сградата, в която имах 30 сезона!“, с огорчение и сарказъм отбелязва Елмазов в социалната мрежа.

Източник: Уикенд